Помпи и пакети за производството на суров петрол и природен газ

Вече над 60 години LEWA е експертът по помпите и пакетите за производство на суров петрол и природен газ. С нас получавате всичко от един-единствен източник: Нашите изработени по поръчка пакети се използват по цял свят за производство в морето и на сушата.

От Китай до Обединените арабски емирства солидни партньори разчитат на нашия опит за проучванията за суров петрол.

Производство на суров петрол и природен газ
Използвани в морето и на сушата по цял свят

Клиентите по цял свят се доверяват на нашите продукти в производството на нефт и газ. От агентите против обрастване до восъчните инхибитори – с нашите помпи и пакети по поръчка ще бъдете сигурни, че използвате химикалите безопасно.

Разбира се, нашите помпи дозират също така антикорозионни и антиокислителни вещества, както и други токсични и разяждащи вещества без проблеми, като гарантират пълна технологична безопасност.

Нещо повече – LEWA предлага надеждни решения за инжектиране под високо налягане и безсалниково производство на суров петрол и природен газ. Нашите системи се справят с най-трудните условия: В сибирските студове, арабските жеги или бурните морета – с продуктите на LEWA си гарантирате ефективни и безотказни технологични процеси.

Области на приложение в добива на нефт и газ

Независимо дали става дума за пренасянето, или за преработката на суровини – продуктите и системите на LEWA предлагат решения за всички технологични процеси в производството на нефт и газ.

Приложения на продуктитеХимикалиПредназначение
Преработка на нефт, газ и водаИнхибитори на пянатаНамаляване на пяната за осигуряване на максимален дебит
Инхибитори на асфалт, агенти против обрастванеПредотвратяване на образуването на асфалт
БиоцидиСвеждане до минимум на развитието на аеробни и анаеробни бактерии
Калциеви нитратиПредотвратяване на образуването на разтворени сулфиди и H2S
Антикорозионни веществаНамаляване на корозията в тръбопроводите
Демулгатори, реагенти за разрушаване на емулсияРазграждане на стабилни нефтено-водни емулсии
Водоотделители/коагулаториОтделяне на нефта от технологичната вода
Антифрикционни материали, подобрители на дебитаНамаляване на фрикционните загуби в тръбопроводите
Свързващи вещества за H2SПредотвратяване на разяждане от сероводород
Хипохлорити Предотвратяване на развиването на организми
Инхибитори на хидрати с ниска плътност (LDHI)Инхибитори на хидрати с нисък дебит на дозиране
АнтиокислителиОтстраняване на остатъчния кислород
Инхибитори на парафинПредотвратяване на образуването на парафин
Агенти за контрол на PHНамаляване на разлагането на гликолите
ПолиелектролитиМатериали за подобряване на филтрирането
Инхибитори на отлаганиятаПредотвратяване на образуването на отлагания по оборудването
Средства за избистряне на водатаОтстраняване на нефтените частици в технологичната вода
Инхибитори на восъкПредотвратяване на образуването на восък
Системи със соларно захранване за инжектиране на химикалиАнтикорозионни вещества, метанол Инжектиране на химикали в отдалечени производствени обекти или тръбопроводи и такива без обслужващ персонал
Системи с газово захранване за инжектиране на химикалиАнтикорозионни вещества, метанолИнжектиране на химикали без емисии на (киселинен) газ в отдалечени производствени обекти или тръбопроводи и такива без обслужващ персонал
Инжектиране под високо наляганеВъглероден диоксид CO2Подземно инжектиране
Сероводород H2SПодземно инжектиране
Метанол/етанолПредотвратява образуването на хидрат в обектите за производство на газ
Гликол (MEG/TEG)Дехидратиране на газ
Безсалниково пренасянеКондензат Помпи без течове за сепарирани продукти с ниско налягане на входа (високо парно налягане)

Решения за добива на нефт и газ

Доверете се на опитен доставчик – LEWA! Нашето изпитано оборудване за производство на природен газ ни позволява да спазим всички изисквания при добива на нефт и газ. Предлагаме на фирмите за проектиране, доставка и строителство, операторите и крайните клиенти своя пълен асортимент от мембранни и бутални помпи от висок клас.

Когато разработваме помпи за добива на суров петрол и природен газ, ние се съобразяваме както с отрасловите стандарти, така и с вашите изисквания и обстоятелства. Високите налягания, херметично затворените блокове и изключителната безопасност в компактна конструкция са нещо обичайно за LEWA. Предлагаме ви безопасен инструмент за производство на природен газ – нашата глава на помпа, например, която има мембрана от PTFE за налягания до 1000 bar и осигурява максимална икономичност!

Нашият дългогодишен опит ни позволява да предлагаме експертни познания в конструирането и управлението на проекти в международен мащаб, за да ви съдействаме на всички етапи на проекта.

LEWA process pump for the oil and gas industry

Предимствата накратко

Помпи, системи и блокове от висок клас

Осигуряваме помпи от висок клас, интегрирани в цялостни системи и блокове за конкретните приложения. Разбира се, неизменно осигуряваме доказаното качество на LEWA.

Пълна документация

Получавате съпътстваща документация и сертификати, включително инструкциите за експлоатация, както и подробностите за конструкцията и изпитванията на различни езици.

Въвеждане в експлоатация по цял свят

Нашата световна сервизна мрежа въвежда оборудването в експлоатация и осигурява техническо обслужване директно на обекта – независимо дали е наземен, или морски.

Международни стандарти

LEWA е сертифицирана по ISO 9001. Помпите, системите и блоковете са в съответствие с всички основни международни стандарти като API, ASME, TÜV и много други.

Изчисляване на динамиката на флуидите

Когато проектираме помпи и системи, разчитаме на компютърни изчисления на динамиката на флуидите в тръбопроводите и на правилното интегриране на демпфери на пулсации.

Изпитвания по вашите спецификации

Преди въвеждането на системата в експлоатация провеждаме надлежно документирани изпитателни пускове по съответните международни стандарти или по вашите спецификации.

Гъвкава конструкция

Можете да разчитате на над 60-годишен опит в конструирането на помпи, оборудване и системи: На етапа на проектирането реагираме гъвкаво към необходимите промени или корекции на конструкцията.

Информация за резервните части на вашия език

Получавате цялата налична информация за резервните части (включително предлаганите от подизпълнители) на предпочитания от вас език. Нашата служба за резервни части функционира бързо и гладко.

Сертифицирани заварчици

Най-високо качество и персонал с професионална квалификация: Заваръчните работи се изпълняват от сертифицирани заварчици. По заявка ще инсталираме системата директно на обекта.

Приложения

Продукти

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® от LEWA е всестранно надарена – тя може да се използва във всички отрасли за дозиране и смесване.

LEWA ecoflow бутална дозираща помпа

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow® е високоефективната и икономична дозираща помпа за по-елементарни задачи за пренасяне или дозиране.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Микродозиращи помпи LEWA M

LEWA micrometering pump M

Микродозиращата помпа LEWA от серията M е подходяща за най-малките дебити, използвани в лаборатории и изследователски институти.

Микродозираща помпа LEWA FC

LEWA micrometering pump FC

Най-малките дебити и прецизното дозиране правят микродозиращите помпи LEWA от серия FC първи избор за лабораторни помпи.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Бутална помпа LEWA

LEWA Plungerpump

LEWA е експертът в помпите: Свържете се с нас още днес, за да получите бутална помпа, подготвена за всички изисквания на приложенията на сушата и в морето!

Sundyne-Marelli

Sundyne Marelli Plungerpump

Хоризонтални и вертикални технологични помпи Sundyne-Marelli. Хоризонтални и вертикални технологични помпи по API 610 Усилени помпи Sundyne-Marelli по ISO-13709, API-610.

Криогенна помпа Nikkiso

Nikkiso cryogenic pump

Криогенната помпа NIKKISO е идеалната помпа за пренасяне на пропан-бутан и метан. Консултирайте се с нашите експерти!

Центробежна херметична помпа Nikkiso

Nikkiso canned motor pump

Центробежната херметична помпа NIKKISO е идеално пригодена за задачи за пренасяне и циркулация в химическата промишленост. Ще се радваме да ви помогнем за правилния избор.

Стандартна пневматична помпа Wilden

Wilden air operated diaphragm pump

Като изобретател на пневматичната двойно-мембранна помпа, задвижвана със сгъстен въздух, Wilden Pump & Engineering Co. пуска на пазара първата помпа с такава конструкция през 1955 година. Двойно-мембранна бутална обемна помпа със задвижване със сгъстен въздух

Пакети за инжектиране на химикали

Chemical Injection Package

Пакетите за инжектиране на химикали представляват инжекционни системи за химикали. Изграждаме пакети – включително резервоара, тръбопроводите и аксесоарите – по вашите спецификации.

Помпени агрегати LEWA

LEWA Pumpskid

Готови за експлоатация, конструирани по поръчка помпени платформи-агрегати с малки габарити за добива на нефт и газ. Консултирайте се нас!

LEWA Flow Distribution System (FDS)

LEWA Flow Distribution Systems (FDS)

Производствени инсталации

LEWA metering and mixing system

LEWA разработва цялостни системи за дозиране, смесване и зареждане на флуиди. Свържете се с нас и ни позволете да ви консултираме!

Дозиращи системи по спецификация на клиента

LEWA metering system

LEWA ще ви осигури дозиращи системи, конструирани по вашите спецификации. Доверете се на 60-годишния опит в дозиращите технологии за различни отрасли.

Geveke Nitrogen Generation Package

Geveke Nitrogen Generation Package

Mit dem Nitrogen Generation Package bietet Geveke eine komplette Anlage zur Gewinnung von Stickstoff für Prozesse bei der Öl- und Gasförderung.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin Kompressoren, Howden Kompressoren sind ausgelegt für lange Laufzeiten bei kontinuierlichem Betrieb.

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Референции

 • Disposal of hydrocarbon condensate

  Депониране на въглеводороден кондензат

  Депониране на въглеводороден кондензат

  Предизвикателството на клиента: Въглеводородният кондензат е отпадъчен продукт при добива на природен газ. За депонирането се изискват херметично затворени технологични мембранни помпи

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Помпа

  Подробно окомплектоване: 2 технологични мембранни помпи LEWA triplex, тип LDE3, монтирани на основна рама с покрив

  Главен продукт/продукти LEWA: Специално конструирана платформа и пакет

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Въглеводороден кондензат992000
  ПазарТехнологичен процес
  Наземни платформи за нефт и газДобив на газ, на сушата
 • Injection of scale inhibitor

  Инжектиране на инхибитор за твърди отлагания

  Инжектиране на инхибитор за твърди отлагания

  Предизвикателството на клиента: За инжектирането на инхибитор за твърди отлагания се изисква компактен инжекционен пакет за работа на морски платформи

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Пакет

  Подробно окомплектоване: Компактна помпена платформа LEWA за инжектиране на химикали с мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDB и свързващи тръбопроводи

  Главен продукт/продукти LEWA:
  пакет за инжектиране на химикали LEWA (CIP)
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Инхибитор за твърди отлагания606
  ПазарТехнологичен процес
  Морски платформи за нефт и газДобив на нефт, морски платформи
 • Methanol injection

  Инжектиране на метанол

  Инжектиране на метанол

  Предизвикателството на клиента: При експлоатацията на танкер-платформа тип FPSO в полярни условия, пакет за инжектиране на метанол трябва да се инсталира в минимално налично пространство

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Пакет

  Подробно окомплектоване: Технологична мембранна помпа LEWA triplex, тип G3G, G3S и GS

  Главен продукт/продукти LEWA: Технологична мембранна помпа LEWA triplex

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Метанол25052 400
  Метанол3058000
  Метанол3641500
  ПазарТехнологичен процес
  Плаващи морски плаващи платформи за нефт и газДобив на нефт, плаващи морски платформи
 • Disposal of Condensate

  Депониране на кондензат

  Депониране на кондензат

  Предизвикателството на клиента: Кондензатът е отпадъчен продукт при добива на природен газ. За депонирането се изискват херметично затворени технологични мембранни помпи

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: Безсалникова технологична мембранна помпа LEWA triplex, тип G3F с магнитна подкачваща помпа от сплав 625

  Главен продукт/продукти LEWA: Технологична мембранна помпа LEWA triplex

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Кондензат3012500
  ПазарТехнологичен процес
  Морски платформи за нефт и газДобив на газ, морски платформи

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега