Инжектиране на антикорозионни вещества с помпи и системи LEWA

Високите цени на петрола и природният газ допринасят за използването на залежи с по-ниски добиви на петрол и газ, както и възстановяването на залежи с малки използваеми участъци или участъци с високо съдържание на вода/CO2/H2S.

Инжектирането на антикорозионни вещества е необходимо за ефективния пренос.

Използваните антикорозионни вещества се съединяват с кислорода или образуват защитен слой върху вътрешните стени на тръбите и по този начин предотвратяват корозията.

Решение

Предимства на дозиращите мембранни помпи и системи LEWA при инжектиране на антикорозионни вещества

  • Херметично затворените мембранни помпи LEWA са оптималното решение както поради високите налягания, така и поради факта, че някои антикорозионни вещества са канцерогенни (напр. хромат/хидразин)
  • Възможно е използването на специални, устойчиви на корозия материали (клапанни гнезда от Hastelloy, сферични клапани от оксидна керамика)
  • Проектирани за екстремни температури
  • Спестяваща пространство и по-икономична алтернатива на т.нар. разделители на потока е разделянето на антикорозионните вещества с лесна за поддържане мултиплексна дозираща помпа. Тя има сменяема помпена глава, която може да се включи бързо и надеждно чрез задействане на клапан във всяка инжекционна линия
  • При евентуално бавно дозиране ние препоръчваме монтаж на дозиращи помпи или системи с 2/6-полюсни двигатели. Това позволява бавното и нормално дозиране да се извършват икономично

Основна информация

Описание на технологичния процес

Прави се разграничение между анодни и катодни антикорозионни вещества.

Катодните антикорозионни вещества се използват предимно за производството на нефт и газ.

При добив на нефт и газ в морето, производствените платформи се поставят във все по-дълбоки води. Това увеличава нагнетателното налягане. И докато 160-250 bar са достатъчни сушата, в морето налягането често превишава 900 bar. Дебитът обикновено е 50 l/h. Инжектирането е непрекъснато.

Възможните химични реакции трябва да бъдат установени и взети под внимание:

Съставките на суровия петрол предизвикват корозия и отлагания. Инжектирането на антикорозионни вещества и вещества срещу отлагания помага. Ограничен успех се постига чрез използване на комбинация от тези добавки, тъй като двата химикала се неутрализират и стават неактивни.

Следователно трябва да се провери дали намаляването на обема на инжектиране на антикорозионното вещество може да доведе до остатъчно киселинно съдържание в суровия петрол, което така или иначе унищожава отлаганията.

Централно разпределение на антикорозионни вещества.

Ако има няколко точки на инжектиране с антикорозионни вещества на централно място, трябва да се използват делители на потока. Необходимо е да инсталирате само една голяма помпа за осигуряване на общият дебит и колекторна разпределителна система.

Потокът се разпределя чрез малки клапани и компенсатори на налягането, и се насочва към различни точки на инжектиране. Въпреки това, изискванията за пространство само привидно са по-добри, тъй като в действителност всяка точка на инжектиране изисква отделна система за контрол. Освен това, инжектираната течност трябва да бъде с висока чистота, тъй като в противен случай клапаните за компенсатори на налягането, които имат много малки допустими отклонения, може да блокират.

Много чистите течности и много малките компоненти са много чувствителни към колебанията на вискозитета и налягането.

Продукти

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Пакети за инжектиране на химикали

Chemical Injection Package

Пакетите за инжектиране на химикали представляват инжекционни системи за химикали. Изграждаме пакети – включително резервоара, тръбопроводите и аксесоарите – по вашите спецификации.

Помпени агрегати LEWA

LEWA Pumpskid

Готови за експлоатация, конструирани по поръчка помпени платформи-агрегати с малки габарити за добива на нефт и газ. Консултирайте се нас!

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Лице за контакт

  • Sales Office Bulgaria
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH – Technical office Sofia
  • +359 2 8654088
  • office@lewa-bg.com

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега