Помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите

Като водещ производител на помпи и помпени системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, LEWA ще ви помогне за разработката на цялостни решения, съответстващи точно на вашите технологични изисквания.

Заедно с вас ще планираме всички важни технологични операции – например пренасяне, дозиране, смесване, загряване и охлаждане, – за да можете икономично да преработвате суровината.

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Хигиенично смесване, дозиране и филтриране с решения от LEWA

Производството на фармацевтични продукти изисква специални експертни познания, за да се гарантира спазването на законовите и регулаторните изисквания.

Надеждността при производството, документирането и проверките са наши основни приоритети.Именно затова можете да разчитате на изпитаните помпи, пакети с помпи и цялостни системи на LEWA за много процеси във фармацевтиката, медицината и биотехнологиите.

Хигиеничните дозиращи помпи LEWA (LEWA ecodos и LEWA ecoflow) отговарят на всички изисквания за асептичност в тези процеси и са винаги първият избор, когато става дума за производство на продукти с ниско ниво на бионатоварване или дори на стерилни продукти.

LEWA Chromatography system for the pharmaceutical industry
Abbildung: Die Puffer-Inline-Verdünnung mithilfe von LEWA hygienic Dosierpumpen oder mit kompletten Prozess-Skids sind nur zwei von vielen Beispielen für Lösungen in den Branchen Pharma und Biotechnologie.

Разреждане в движение, смесване, дозиране и други процеси във фармацевтиката, медицината и биотехнологиите

Нашите системи се конструират във фирмата и отговарят на всички отраслови изисквания – например за разреждане в движение и дозиране (cGMP, GAMP, 21 CFR и др.). Предлагаме също така пълна документация, приемателни изпитвания, проверки за съответствие, услуги за инсталиране и въвеждане в експлоатация.

Системните решения от LEWA се срещат в много приложения на този пазар: от дозиране на течности, производство на дисперсии, процеси на хомогенизиране при високо налягане, различни задачи за смесване, процеси за разреждане на буфери или за обработка на продукти или концентрати до различни операции с DSP устройства. Тези задачи изискват прецизен дебит и точно съответствие със специфичните условия на процеса.

Приложения на продуктитеЗадачаТехнология/система
Области на приложение на нашите продукти и решения в областта на фармацевтичната промишленост и биотехнологиитеПропорционално смесване на по-претенциозни, скъпи флуиди в непрекъснат процесДозиране на добавки за производство на таблетки; покрития на таблетки, консерванти
Прецизно добавяне на флуиди при хроматографиятаДозиране на течности в процеса на пречистване, разреждане на буфери и концентрати
Дозиране на по-претенциозни флуидиДобавяне на ензими, есенции и добавки за ферментация
Асептично пренасяне на протеини и клеткиДобавяне на микроорганизми към ферментации, пренасяне на кръв или кръвни съставки, пренасяне на продукти в технологични процеси за зареждане
Добавяне на добавкиДобавки, токсични химикали
Инжектиране на флуиди за екструдиране или пулверизиранеПроизводство на активни съставки и таблетки, добавяне на стабилизатори
Системи за микро- и ултрафилтрация, диализаФилтриране на технологични разтвори, внимателно концентриране на междинни продукти (биофармацевтични), концентриране и пречистване на протеинови разтвори, разделяне на клетки и частици
Приложения с високо налягане и най-критично значение2-фазна дисперсия, процеси от най-критично значение с CO2, генериране на наночастици

Решения за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите

Във фармацевтиката, фината химия, ветеринарната медицина и специалните хранителни добавки се изискват системи, които лесно се почистват и източват, и които са произведени и документирани по съответните указания. LEWA има експертните познания да проектира и изгражда системи по спецификации на клиента за тези отрасли.

Нашият асортимент за тези области започва от най-простите дозиращи системи за добавки, модули за дозиране в устройства за хроматография и системи за разреждане на буфери и достига до сложните системи за пропорционално смесване или пренасяне на различни флуиди.

LEWA hygienic pump for the pharmaceutical industry

LEWA hygienic pump for the pharmaceutical industry

Технологично интегрирани помпени системи за филтриране и други процеси

Използваме технологията LEWA intellidrive и за решаване на трудни задачи за дозиране и пренасяне:

 • Приложения, които допускат минимални пулсации – например хроматография на по-претенциозни флуиди или флуиди във филтрационни процеси
 • Гъсти течности като сиропи или гелове
 • Дозиране с висока прецизност при задачи за зареждане
 • Херметически затворени за хигиенични и стерилни процеси
 • Смесване на две течности в една помпена глава, като например постепенното смесване при хроматографски процеси
 • При непостоянни дебити, както и при нехомогенни флуиди, промяна на налягания или температури

Дозиращи помпи в хигиенично изпълнение

Хигиеничните дозиращи помпи LEWA (LEWA ecodos и LEWA ecoflow) са херметично затворени, без течове и нямат контакт – например чрез вал – със зоната на продукта. Това осигурява дозиране и пренасяне без замърсяване при продължителни технологични процеси.

Хигиеничните помпи могат да се използват и като мултиплексни (например за дозиране на формули). Това означава, че няколко задвижващи агрегата на помпи могат да се монтират на един вал. Отделните помпи пренасят различни количества в технологичния процес. За да повишат безопасността на вашите асептични и стерилни производствени процеси, възможностите за почистване на хигиеничните помпи LEWA се изпитват по международно признати и валидни указания (изпитване за почистване EHEDG и изпитателна система QHD).

LEWA hygienic pump for the pharmaceutical industry

Предимствата накратко

Помпи, системи и блокове от висок клас

Осигуряваме помпи от висок клас, интегрирани в цялостни системи и блокове за конкретните приложения. Разбира се, неизменно осигуряваме доказаното качество на LEWA.

Икономични решения

Винаги доставяме икономични помпи, системи и блокове със сведено до минимум потребление на енергия, висока ефективност, ниски потребности от поддръжка и дълъг експлоатационен срок.

Изпитана модулна система

Конструираме нашите системи и блокове с модулна конструкция с различни комбинации от двигатели и глави на помпите за различни приложения.

Специални материали

По заявка можем да изработим системи със специални материали – например Hastelloy, титан, неръждаема стомана Duplex или други материали. Ако се интересувате, се обърнете към нашия ръководител по продуктите.

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашите патентовани мембранни дозиращи помпи използват метални или PTFE мембрани тип „сандвич“ със системата за защита на мембраната (DPS) за максимално безопасна експлоатация.

Санитарно-хигиенна конструкция

Фино полираните повърхности и конструкцията с минимално мъртво пространство са в основата на системното проектиране, съответстващо на всички хигиенни норми в отрасъла.

Лесно почистване

Особено важно предимство за фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост е това, че нашите системи могат бързо и лесно да се почистват с почистващи препарати или пара.

Международни стандарти

Помпите, системите и блоковете LEWA са в съответствие с основните международни стандарти като DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX и TA-Luft. Разбира се, можете да определите и свои стандарти.

Поддръжка и сервиз

Независимо дали става дума за поддръжка, резервни части, или ремонт – нашите сервизни техници са добре обучени и са на разположение по цял свят. По този начин гарантираме бърза реакция и гладко изпълнение.

Приложения

Продукти

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® от LEWA е всестранно надарена – тя може да се използва във всички отрасли за дозиране и смесване.

Санитарно-хигиенна LEWA ecoflow

LEWA ecoflow sanitary food pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® в санитарно-хигиенно изпълнение е идеалната помпа за хранителни и фармацевтични продукти.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Механична мембранна дозираща помпа LEWA ecodos

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Механичната мембранна дозираща помпа ecodos® от LEWA е подходяща за всички задачи за пренасяне и дозиране в диапазона на ниските налягания.

Санитарно-хигиенна LEWA ecodos

LEWA ecodos food pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecodos® в санитарно-хигиенно изпълнение е идеалната помпа за хранителни и фармацевтични продукти в диапазона на ниските налягания.

Мембранни дозиращи помпи LEWA intellidrive

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Използвайте мембранни дозиращи помпи със сервоуправление за прецизно дозиране и смесване на флуиди в дозиращи съоръжения и системи.

Микродозираща помпа LEWA FC

LEWA micrometering pump FC

Най-малките дебити и прецизното дозиране правят микродозиращите помпи LEWA от серия FC първи избор за лабораторни помпи.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Ротационна бутална помпа Pomac

Pomac rotary lobe pump PLP

Гъвкавата помпа за приложения по хигиеничните стандарти – до сложни стерилни приложения с редки, гъсти и/или чувствителни на разкъсване флуиди. Хигиенична ротационна лопаткова помпа (ротационна обемна помпа).

Двойна винтова ротационна помпа Pomac PDSP

Pomac Schraubenspindelpumpe

Двойната винтова ротационна помпа Pomac е идеалното решение за хигиенични технологични процеси в хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната промишленост. Научете повече тук!

Центробежна помпа Pomac

Pomac centrifugal pump

Центробежните помпи Pomac от неръждаема стомана за слабо вискозни флуиди се характеризират с оптимални хидравлични данни, единствена по рода си модулна конструкция и множество варианти за уплътненията на валовете. Технология: Хигиенична центробежна помпа от неръждаема стомана

Wernert

Wernert centrifugal pumps

Хоризонтални и вертикални помпи Wernert с пластмасова облицовка Усилени помпи Wernert с пластмасова облицовка за разяждащи, агресивни, токсични и абразивни флуиди. Агресивни, токсични и абразивни флуиди - Wernert предлага подходящата центробежна помпа, изработена от неметални материали – напр. UHMW-PE, PVDF или PTFE.

Стандартна пневматична помпа Wilden

Wilden air operated diaphragm pump

Като изобретател на пневматичната двойно-мембранна помпа, задвижвана със сгъстен въздух, Wilden Pump & Engineering Co. пуска на пазара първата помпа с такава конструкция през 1955 година. Двойно-мембранна бутална обемна помпа със задвижване със сгъстен въздух

Wilden sanitary/hygienic

Wilden Sanitary/Hygienic Druckluftpumpen vom Vertriebspartner Nummer Eins in Deutschland. Wir beraten Sie gerne.

Силфонни пулсатори LEWA

LEWA bellow pulsators

Силфонни пулсатори LEWA за добив и сепариране на смеси от вещества. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Производствени инсталации

LEWA metering and mixing system

LEWA разработва цялостни системи за дозиране, смесване и зареждане на флуиди. Свържете се с нас и ни позволете да ви консултираме!

Дозиращи системи по спецификация на клиента

LEWA metering system

LEWA ще ви осигури дозиращи системи, конструирани по вашите спецификации. Доверете се на 60-годишния опит в дозиращите технологии за различни отрасли.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin Kompressoren, Howden Kompressoren sind ausgelegt für lange Laufzeiten bei kontinuierlichem Betrieb.

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Референции

 • Metering of citric acid

  Дозиране на лимонена киселина

  Дозиране на лимонена киселина

  Предизвикателството на клиента: При технологията за извличане лимонената киселина трябва надеждно да се дозира

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 санитарна помпа LEWA ecodos, тип 550

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  санитарно-хигиенна LEWA ecodos

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Лимонена киселина5550
  ПазарТехнологичен процес
  Химическа и фармацевтична промишленост/козметикаОсновни операции (сепарация, извличане)

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега