Помпи и системи за производството на перилни и почистващи препарати

Помагаме на фирми за строителство на съоръжения, производство и обработка на перилни и почистващи препарати с помпи и системи за много различни технологични процеси. Независимо дали става дума за помпи за производство на перилни препарати, или за пълни системи за производство на почистващи препарати – LEWA ще ви предложи точно това, което ви е необходимо!

Заедно с вас ще планираме всички важни технологични операции – например пренасяне, дозиране, смесване, загряване и охлаждане, – за да можете икономично да преработвате суровината.

Почистващи и перилни препарати
Прецизни системи с контрол на формулите с LEWA

LEWA предлага системи за непрекъсната работа с контрол на формулите за производството на битови и промишлени почистващи препарати с всички предлагани на пазара концентрации на повърхностно активни вещества – от суровината до крайния продукт.

Използваме повърхностно активни вещества като основни активни съставки, тъй като те имат специални свойства: Всяка молекула има един хидрофобен и един хидрофилен край. LEWA предлага също и продукти за производството и преработката на повърхностно активни вещества. Можете да намерите по-подробна информация за това в нашето описание за химическата промишленост и в примерното приложение на системите за обработка с повърхностно активни вещества.

LEWA pump for cleaning agents

Помпи и системи LEWA в производството на перилни и почистващи препарати

Нашите експерти са на разположение с помощ и съвети – заедно с тях ще разработите системи и съоръжения по поръчка за производство на почистващи и перилни препарати. Можете да разчитате на нашия дългогодишен опит в отрасъла.

На диаграмата е показана основна илюстрация на система за обработка с повърхностно активни вещества.

Обръщаме особено внимание на типичните технологични етапи при производството на перилни препарати и много други крайни продукти с помпите и системите LEWA.

Примерни технологични етапиПримери за крайни продукти
 • Пренасянето и дозирането на
  1. вода
  2. повърхностно активни вещества
  3. оцветители
  4. ароматизатори
  5. консерванти
  6. други добавки и суровини
 • Разреждане на лаурил етер сулфат (LES)
 • Производство на прах за пране чрез изсушаване с пулверизиране
 • Статично или динамично смесване
 • Загряване и охлаждане
 • Течни перилни препарати и перилни препарати за силно замърсени тъкани
 • Прах за пране
 • Почистващи препарати (за подове)
  Течност за миялни машини
 • Омекотители
  Белина
 • Дезинфектанти
 • Сапуни
 • Мокри кърпички
 • Течен сапун, душ гел

Решения за производството на почистващи и перилни препарати

Заедно с вас ще планираме и реализираме напълно автоматизирани системи с контрол на формулите и ще ви съдействаме при прехода от партидни към непрекъснати процеси.

Идейна разработка, проектиране, конструиране и доставка на системата за производство на перилни препарати, заедно с технологичните етапи, свързани с приборите, системите за контрол и автоматизацията: всичко това от един-единствен източник. Дори след въвеждането в експлоатация ще ви помагаме с цялостно обслужване – предлагаме например оптимизиране на технологията, техническо обслужване и ремонт, както и прибори и техника за контрол.

Diagramm production of surfactants

Предимствата накратко

Помпи, системи и блокове от висок клас

Осигуряваме помпи от висок клас, интегрирани в цялостни системи и блокове за конкретните приложения. Разбира се, неизменно осигуряваме доказаното качество на LEWA.

Икономични решения

Винаги доставяме икономични помпи, системи и блокове със сведено до минимум потребление на енергия, висока ефективност, ниски потребности от поддръжка и дълъг експлоатационен срок.

Гъвкаво приложение

Широките диапазони на работните параметри като налягане, температура, дебит и свойства на флуида, съчетани с високата точност на дозирането, гарантират голямо разнообразие от приложения.

Изпитана модулна система

Конструираме нашите системи и блокове с модулна конструкция с различни комбинации от двигатели и глави на помпите за различни приложения.

Специални материали

По заявка можем да изработим системи със специални материали – например Hastelloy, титан, неръждаема стомана Duplex или други материали. Ако се интересувате, се обърнете към нашия ръководител по продуктите.

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашите патентовани мембранни дозиращи помпи използват метални или PTFE мембрани тип „сандвич“ със системата за защита на мембраната (DPS) за максимално безопасна експлоатация.

Лесно почистване

Особено важно предимство за фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост е това, че нашите системи могат бързо и лесно да се почистват с почистващи препарати или пара.

Международни стандарти

Помпите, системите и блоковете LEWA са в съответствие с основните международни стандарти като DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX и TA-Luft. Разбира се, можете да определите и свои стандарти.

Пълна документация

Получавате съпътстваща документация и сертификати, включително инструкциите за експлоатация, както и подробностите за конструкцията и изпитванията на различни езици.

Приложения

Продукти

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® от LEWA е всестранно надарена – тя може да се използва във всички отрасли за дозиране и смесване.

LEWA ecoflow бутална дозираща помпа

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow® е високоефективната и икономична дозираща помпа за по-елементарни задачи за пренасяне или дозиране.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Механична мембранна дозираща помпа LEWA ecodos

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Механичната мембранна дозираща помпа ecodos® от LEWA е подходяща за всички задачи за пренасяне и дозиране в диапазона на ниските налягания.

Мембранни дозиращи помпи LEWA intellidrive

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Използвайте мембранни дозиращи помпи със сервоуправление за прецизно дозиране и смесване на флуиди в дозиращи съоръжения и системи.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Ротационна бутална помпа Pomac

Pomac rotary lobe pump PLP

Гъвкавата помпа за приложения по хигиеничните стандарти – до сложни стерилни приложения с редки, гъсти и/или чувствителни на разкъсване флуиди. Хигиенична ротационна лопаткова помпа (ротационна обемна помпа).

Центробежна херметична помпа Nikkiso

Nikkiso canned motor pump

Центробежната херметична помпа NIKKISO е идеално пригодена за задачи за пренасяне и циркулация в химическата промишленост. Ще се радваме да ви помогнем за правилния избор.

Центробежна помпа Pomac

Pomac centrifugal pump

Центробежните помпи Pomac от неръждаема стомана за слабо вискозни флуиди се характеризират с оптимални хидравлични данни, единствена по рода си модулна конструкция и множество варианти за уплътненията на валовете. Технология: Хигиенична центробежна помпа от неръждаема стомана

Wernert

Wernert centrifugal pumps

Хоризонтални и вертикални помпи Wernert с пластмасова облицовка Усилени помпи Wernert с пластмасова облицовка за разяждащи, агресивни, токсични и абразивни флуиди. Агресивни, токсични и абразивни флуиди - Wernert предлага подходящата центробежна помпа, изработена от неметални материали – напр. UHMW-PE, PVDF или PTFE.

Стандартна пневматична помпа Wilden

Wilden air operated diaphragm pump

Като изобретател на пневматичната двойно-мембранна помпа, задвижвана със сгъстен въздух, Wilden Pump & Engineering Co. пуска на пазара първата помпа с такава конструкция през 1955 година. Двойно-мембранна бутална обемна помпа със задвижване със сгъстен въздух

Wilden sanitary/hygienic

Wilden Sanitary/Hygienic Druckluftpumpen vom Vertriebspartner Nummer Eins in Deutschland. Wir beraten Sie gerne.

Производствени инсталации

LEWA metering and mixing system

LEWA разработва цялостни системи за дозиране, смесване и зареждане на флуиди. Свържете се с нас и ни позволете да ви консултираме!

Дозиращи системи по спецификация на клиента

LEWA metering system

LEWA ще ви осигури дозиращи системи, конструирани по вашите спецификации. Доверете се на 60-годишния опит в дозиращите технологии за различни отрасли.

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Референции

 • Win Cosmetic

  WIN COSMETIC

  WIN COSMETIC

  LEWA доставя на WIN COSMETIC специализирани производствени блокове за производството на почистващи препарати и козметични продукти.

  Пример за приложението е производството на омекотител за тъкани.

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега