LEWA micrometering pump FC

Микродозираща помпа LEWA FC

Микродозиращите помпи LEWA FC се използват като лабораторни помпи за дозиране на много малки количества в лабораторни условия. Те дозират с изключителна точност и повторяемост.

Микродозиращите помпи FC осигуряват дебити от 1,5 до 65 l/h на глава на помпа. Ако се използва бутална глава на помпата, могат да се постигнат нагнетателни налягания до 160 bar; а с мембранни глави на помпите – дори до 400 bar.

Микродозиращи помпи LEWA FC
Лабораторни помпи за изключително малки дебити.

В лаборатории, изпитателни центрове и други изпитателни съоръжения често трябва да се дозират малки количества течни флуиди. В такива условия експлоатационната надеждност и широкият спектър на употреба се ценят високо. Дозираните потоци трябва да могат да се повтарят и контролират с висока точност. Флуидът трябва да се предпазва от всякакви замърсявания.

Микродозиращата помпа LEWA FC напълно отговаря на изискванията за една лабораторна помпа. Тя е високоефективна и дозира с точност ± 1%. Възможно е също така различни глави и задвижвания на помпите да се комбинират по желание, за да се изградят мултиплексни помпи. Това позволява високи дебити или дозиране на множество различни флуиди в една технологична процедура.

За да може да се използва в най-различни приложения и да изпълнява специфичните изисквания на нашите клиенти, тя се предлага в две различни конструкции: като мембранна помпа или бутална дозираща помпа.

LEWA micrometering pump FC

Добри причини да изберем микродозираща помпа LEWA®

Микродозиращите помпи LEWA FC се предлагат като мембранни дозиращи помпи с хидравлично задвижване и бутални дозиращи помпи с механично задвижване.

Metering accuracy

Най-висока точност на дозиране

Дебитът може да се конфигурира с абсолютна точност. Микродозиращата помпа работи с точност ± 1%. Това ви позволява да дозирате флуидите в един процес с точно определени количества. Помпите LEWA осигуряват тази висока точност.


Monitoring, controls

Електроника за контрол и следене

Ние анализираме изискванията, продиктувани от вашата употреба, за да осигурим подходящата микродозираща помпа, включително специално настроената електроника за контрол и следене. Това ви позволява да постигате максимална ефективност при експлоатацията на системите.


Accurate drive unit

Прецизен задвижващ агрегат

Абсолютната точност е норма за нас: Микродозиращите помпи LEWA имат прецизни агрегати с електрическо задвижване и пружинно връщане на буталото с фрикционно задържане без никакъв луфт. Затова те са особено подходящи за лабораторни приложения, при които се изисква прецизно дозиране.


Херметично защитена от течове и миризми

Микродозиращите помпи LEWA са херметично защитени не само от течове, но и от всякакви миризми.

Маслено смазване

Всички подвижни части се смазват непрекъснато с масло. Помпата е защитена от атмосферните условия и водни пръски.

Интегриран предпазен клапан

Предпазен клапан в хидравличната част на мембранната помпа предотвратява потенциални условия на претоварване по време на работа. Този клапан може да се регулира индивидуално и така да се адаптира към различни условия на експлоатация.


Благоприятни кинематични свойства

Гърбично-пружинното задвижване има благоприятни кинематични свойства за най-малките дозирани потоци.

Превъзходна технология на металната мембрана

Дозиращите помпи имат модерна технология на металната мембрана, която позволява нагнетателни налягания до 500 bar. Същевременно те продължават да дозират много прецизно с точност ± 1%.

Широк диапазон на регулиране

Микродозиращите помпи LEWA могат да се регулират в широк диапазон с постоянно висока ефективност и твърда крива на компресия.


Тиха

Микродозиращата помпа работи напълно безшумно, което я прави идеална за лабораторни условия.

Защитена от работа на сухо и лесна за поддръжка

Помпите са защитени от работа на сухо и се поддържат лесно. Не се поставят никакви подвижни уплътнения. Така се гарантира най-висока технологична безопасност.

Идеална за флуиди от най-критично значение и скъпи флуиди

Микродозиращите помпи FC са подходящи за работа с флуиди от най-критично значение и скъпи флуиди поради своето прецизно и безопасно дозиране.

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Минимизиране на пулсациите

С използването на множество помпи, конструирани за минимизиране на пулсациите, може да се избегне употребата на демпфери на пулсации. Идеални за лесно развалящи се или леко замърсени флуиди (с възможност за CIP/SIP).

Взривозащитена конструкция

Доставяме помпи, оборудване и системи по заявка с взривозащитена конструкция за работа във взривоопасни зони до EX 1 . По този начин гарантираме максимална сигурност.

Специални микрофилтри

По заявка оборудваме помпата със специални микрофилтри за флуиди с висока чистота. Това е особено препоръчително за приложения във фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Електрическо регулиране на хода

Ходът на помпата може да се регулира точно според конкретната дозираща операция: Помпите LEWA могат напълно автоматично да се настройват посредством електрическо регулиране на хода с вграден регулатор.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Пълна програма за контрол и регулиране

Нашите помпи и системи се доставят с пълна програма за контрол и регулиране. Освен това е възможно използването на програмируеми логически контролери (ПЛК).

Технически данни

Микродозиращата помпа FC е особено подходяща за ниски дебити при високо налягане. Тук тя се предлага в стандартна конфигурация.

Данни за показателите

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
FC 10 800

Монтажни размери

Тип L [mm] B [mm] ΔB [mm] H [mm]
FC 375 164 120 400

Варианти на главите на помпите

Микродозиращата помпа LEWA FC може да има бутална или мембранна глава.

Глава на помпа K110 (бутална)

Стандартна глава на помпа с обикновен салник за налягания до 160 bar.

Typ K110/K111
Druck 160 bar
Förderstrom 65 l/h
Temperatur -70/+400 °C
Viskosität 1.000 mPa∙s
LEWA piston pump head
LEWA pumphead K

Глава на помпа M213 (мембранна)

Глава на помпа за налягане до 400 bar.

Тип M213
Налягане 400 bar
Дебит 1,5 l/h
Температура -30/+120 °C
Вискозитет 50 mPa∙s

(ohne Abbildung)

Отрасли

Нефт и газ
Нефт и газ

Нефт и газ

Можете да разчитате на 60 години опит в изграждането на помпи, пакети, платформи и системи за производство на нефт и газ – на сушата и в морето. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Одориране на газ
Одориране на газ

Одориране на газ

LEWA одорира газ: Поръчкови блокове или изпитани системи – доставяме точно това, което ви е необходимо!
Прочетете повече

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Пластмаси
Пластмаси

Пластмаси

LEWA ще ви помогне при всички смесителни процеси, обработката на полиетилен и екструдирането на пластмаси със съоръжения и системи по поръчка.
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега