LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow®

Модерната модулна система прави мембранната дозираща помпа ecoflow подходящата промишлена помпа за почти всички приложения.

Независимо дали става дума за токсични, абразивни или претенциозни течности – мембранната дозираща помпа ecoflow е първият избор за почти всички флуиди. Нашите експерти конструират задвижващи агрегати и глави на помпите лично за вас. Серията ecoflow осигурява дебит до 19 m³/h на глава на помпа и нагнетателно налягане до 1200 bar.

LEWA ecoflow®
Всестранно надарена за почти всички отрасли.

От нефтените платформи в бурните морета до стерилните помещения във фармацевтиката – мембранната дозираща помпа ecoflow е доказала своите възможности по цял свят в различни отрасли като надеждна и икономична дозираща помпа.

Тя осигурява точно дозиране и изключителна дълготрайност в крайно тежки експлоатационни условия. Ниските разходи за експлоатационния срок и високата енергийна ефективност завършват профила на тази наистина всестранно надарена помпа.

Благодарение на своята изпитана модулна система, мембранните дозиращи помпи ecoflow могат да се конфигурират с различни глави на помпите и задвижвания за почти всички приложения. Тук ние определяме технологичните и качествени стандарти: Всяка мембранна дозираща помпа ecoflow е оборудвана с патентованата система DPS за защита на мембраната и се произвежда в Германия.

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Добри причини да изберем LEWA ecoflow®

LEWA ecoflow е мембранна дозираща помпа с хидравлично задвижване, която осигурява редица предимства в сравнение с други подобни помпи.

Suction capability

Несравним смукателен капацитет

Мембранната дозираща помпа LEWA ecoflow се различава от другите помпи със своя несравним смукателен капацитет. С абсолютното смукателно налягане до 0,1 bar, тя не само осигурява голямо разнообразие от възможности за безопасен монтаж. Експлоатационните разходи за цялата система могат също да бъдат по-ниски от тези при други помпи.


Safe pumps

Напълно безопасен пуск

Пускът на дозиращата помпа е лесен и безопасен: Когато помпата не работи, пружина винаги изтегля мембраната в безопасно положение. Това ни позволява да гарантираме максимална безопасност при пуска на системата и дълъг експлоатационен срок на мембраната.


Ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен срок

Серията ecoflow осигурява дълъг експлоатационен срок за всички компоненти и особено ниски разходи за поддръжка и експлоатация. Ако интервалите за редовна поддръжка се спазват, нашите мембранни помпи могат да работят 40 и повече години във вашия производствен процес.


API Standard

Стандартът API 675

Серията ecoflow изпълнява изискванията на действащия международен стандарт за качество API 675 на Американския институт по петрола. Той включва всички изисквания за една мембранна дозираща помпа в промишлена употреба по отношение на нейната конструкция, изпълнение, показатели и приемателни изпитвания.


Safety manometre

Безопасност и надеждност в крайно тежки експлоатационни условия

За нас безопасността и надеждността са на първо място: Помпата не се поврежда дори при възникване на грешки в работата или крайно тежки експлоатационни условия. Осигуряваме максимална защита за потребителя и машината с вградени механизми за безопасност – не само при превишаване на основното налягане, но и при затваряне на нагнетателния или смукателния тръбопровод.


Подходяща за почти всички флуиди

Серията ecoflow е подходяща за почти всички течности, благодарение на своята гъвкава конструкция. Независимо дали става дума за опасни, токсични, абразивни, гъсти, вредни за околната среда, или по-претенциозни флуиди, адаптираната към потребителя конфигурация винаги осигурява подходящата мембранна дозираща помпа.

Diaphragm

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашата патентована мембрана LEWA тип „сандвич“ не само е изключително дълготрайна, но и добре защитена. Системата DPS за защита на мембраната LEWA и системата за следене на мембраната ни позволяват да гарантираме, че мембраната няма да се скъса по време на работа и че флуидът в помпата няма да се замърси.

Pressure valve

Интегриран предпазен клапан

Предпазен клапан в хидравличната част на мембранната помпа предотвратява потенциални условия на претоварване по време на работа. Този клапан може да се регулира индивидуално и така да се адаптира към различни условия на експлоатация.


Висока енергийна ефективност

Мембранните помпи LEWA постигат най-високата ефективност от всички помпени технологии. Нашата серия ecoflow също съчетава високата ефективност с ниско енергопотребление.

Херметично затворена

Мембранните помпи работят без подвижни уплътнения в технологичната област на флуида. Така се образува херметично затворено работно пространство. Няма изпускане на вредни емисии навън, а замърсяването на флуида е невъзможно.

Световни стандарти

Когато конструираме помпи, спазваме действащите световни стандарти като VDMA 24284, 24286-10 и указанията на FDA.

Видеоматериали за LEWA ecoflow®

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

Връзка за диагностика

Нашите помпи и системи имат връзки, които улесняват диагностиката на тяхната работа. Това се извършва от сервизен техник на място или чрез дистанционно следене.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Технологията intellidrive

С помощта на силно динамичния сервомотор можете да регулирате хода на помпата според изискванията на системата и процеса.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Санитарно-хигиенна конструкция

Помпите и системите LEWA със санитарно-хигиенна конструкция се предлагат за приложения, изискващи изключително висока чистота – например в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Референции

 • Metering of liquid CO2 (blowing agent)

  Дозиране на течен CO2 (разпенващ агент)

  Дозиране на течен CO2 (разпенващ агент)

  Предизвикателството на клиента: За изработката на изолационни материали се изисква дозиране на течен CO2 (разпенващ агент)

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDE3/M200, охладителен агрегат, масов разходомер, DCS с управление по задание

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Въглероден диоксид414100
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна –
  синтетични материали/пластмаси
  Разпенващи агенти;
  пенопласт, екструдиране
 • CO2 Metering of liquid CO2 (blowing agent)

  CO2 Дозиране на течен CO2 (разпенващ агент)

  CO2 Дозиране на течен CO2 (разпенващ агент)

  Предизвикателството на клиента: За изработката на изолационни материали се изисква дозиране на течен CO2 (разпенващ агент)

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDB1/M200, охладителен агрегат, масов разходомер, DCS с управление по задание

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow
  LEWA ecofoam

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Въглероден диоксид3004,2
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна –
  синтетични материали/пластмаси
  Разпенващи агенти,
  пенопласт, екструдиране
 • Metering of liquid butane (blowing agent)

  Дозиране на течен бутан (разпенващ агент)

  Дозиране на течен бутан (разпенващ агент

  Предизвикателството на клиента: За изработката на изолационни и амбалажни материали се изисква дозиране на течен бутан (разпенващ агент)

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDC3/M910S, масов разходомер, тръбопроводи, филтър, регулатор на налягането и табло за управление с интелигентен контролер LEWA

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow
  интелигентен контролер LEWA

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Бутан34030
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна –
  синтетични материали/пластмаси
  Разпенващи агенти,
  пенопласт, екструдиране
 • Metering of liquid butane (blowing agent)

  Дозиране на течен бутан (разпенващ агент)

  Дозиране на течен бутан (разпенващ агент)

  Предизвикателството на клиента: За изработката на изолационни материали е необходима дозираща система за течен бутан (разпенващ агент)

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDE3/M900, масов разходомер, DCS с управление по задание

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow
  LEWA ecofoam

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Бутан350100
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна –
  синтетични материали/пластмаси
  Разпенващи агенти,
  пенопласт, екструдиране
 • Metering of butane (blowing agent)

  Дозиране на бутан (разпенващ агент)

  Дозиране на бутан (разпенващ агент)

  Предизвикателството на клиента: За изработката на изолационен материал е необходима дозираща система за бутан (разпенващ агент)

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система с 1 мембранна помпа LEWA ecoflow, тип LDD3/M910, охладителен агрегат, масов разходомер, DCS с управление по задание

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow
  LEWA ecofoam

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Бутан35088
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна –
  синтетични материали/пластмаси
  Разпенващи агенти,
  пенопласт, екструдиране
 • Metering of flame retardant (Irganox 1081)

  Дозиране на забавител на горенето (Irganox 1081)

  Дозиране на забавител на горенето (Irganox 1081)

  Предизвикателството на клиента: В производството на пластмаси се изисква дозиране на забавител на горенето

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система, изцяло монтирана в шкаф с отопление, с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDB1/M900, мрежест филтър, клапани, масов разходомер и табло за управление, с резервоар за стопяване 50 l, за 100 °C работна температура.

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Забавител на горенето2014
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна – синтетични материали/пластмасиPVC – E-PVC
 • Metering of flame retardant

  Дозиране на забавител на горенето

  Дозиране на забавител на горенето

  Предизвикателството на клиента: В производството на пластмаси трябва да се дозира забавител на горенето

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система с пълно електрическо нагряване и изолация по тръбите, с 1 зъбна помпа, резервоар за съхранение, мрежест филтър, клапани, масов разходомер и табло за управление, за 80 °C работна температура

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow
  LEWA ecofoam

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Забавител на горенето13714
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна – синтетични материали/пластмасиПолиестер
 • Metering of dispersion of polymers

  Дозиране за дисперсия на полимери

  Дозиране за дисперсия на полимери

  Предизвикателството на клиента: За изработката на керемиди е необходима дозираща система за дисперсия на полимери

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDE1/M900, намалена пулсация при 2 различни налягания, 2 клапана за задържане на налягането, устройство за управление

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Полимер80300
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна – синтетични материали/пластмасиДисперсии
 • Metering of chlorofluorocarbon (CFC) (blowing agent)

  Дозиране на хлорофлуоровъглерод (CFC) (разпенващ агент)

  Дозиране на хлорофлуоровъглерод (CFC) (разпенващ агент)

  Предизвикателството на клиента: За изработката на изолационен амбалажен материал е необходимо дозиране на хлорофлуоровъглерод (CFC), фреон 152 като разпенващ агент

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система с 1 мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDC3/M910, охладителен агрегат, масов разходомер, DCS с управление по задание

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow
  LEWA ecofoam

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Разпенващ агент30030
  ПазарТехнологичен процес
  Синтетични влакна –
  синтетични материали/пластмаси
  Разпенващи агенти,
  пенопласт, екструдиране
 • Injection of scale inhibitor

  Инжектиране на инхибитор за твърди отлагания

  Инжектиране на инхибитор за твърди отлагания

  Предизвикателството на клиента: За инжектирането на инхибитор за твърди отлагания се изисква компактен инжекционен пакет за работа на морски платформи

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Пакет

  Подробно окомплектоване: Компактна помпена платформа LEWA за инжектиране на химикали с мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow, тип LDB и свързващи тръбопроводи

  Главен продукт/продукти LEWA:
  пакет за инжектиране на химикали LEWA (CIP)
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Инхибитор за твърди отлагания606
  ПазарТехнологичен процес
  Морски платформи за нефт и газДобив на нефт, морски платформи
 • Metering of antistatic agent

  Дозиране на антистатичен агент

  Дозиране на антистатичен агент

  Предизвикателството на клиента: В една технология за рафиниране е необходимо надеждно дозиране на добавките

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система, изцяло монтирана в контейнер с 2 мембранни дозиращи помпи LEWA ecoflow, тип LDB/M900, за опасна зона 1, с демпфер на пулсации, мрежест филтър, клапани, датчик за налягане и масов разходомер

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Антистатичен агент1450
  ПазарТехнологичен процес
  Рафиниране на петрол/рафинерииДобавка (крайни продукти – напр. гориво, парафин)

Асортимент

С комбинацията от различни глави на помпите и редуктори, мембранните дозиращи помпи LEWA ecoflow осигуряват широк диапазон от показатели. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Данни за задвижващия агрегат

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
LDB 15 2000
LDC 15 5000
LDD 30 7000
LDE 30 20 000
LDF 55 24 500
LDG 60 35 000
LDH 120 60 000

Общ преглед на показателите

Performance overview LEWA ecoflow

Монтажни размери

Спестете място и тегло с мултиплексна конфигурация на помпите или конфигурация в компактната блокова конструкция. Дозирайте едновременно различни течности с различни глави на помпите.

Монтажни размери

Тип L [mm] B [mm] ΔB [mm] H [mm]
LDB 400 400 185 260
LDC 450 500 220 320
LDD 700 750 280 610
LDE 800 900 350 690
LDF 1130 900 430 940
LDG 1300 1300 490 1000
LDH 2100 1800 717 1500

Монтажни размери

Assembly dimensions LEWA ecoflow

Варианти на главите на помпите

Предлагаме различни глави на помпите за различни приложения. Тук асортиментът включва от универсални варианти до специфични конструкции за високи температури, налягания или агресивни флуиди.

Глава на помпа M500

Универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за големи дебити. Доказана, дълготрайна, надеждна и с контрол върху положението на мембраната.

Тип M500
Налягане 350 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -50/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow ≥ LDE.
LEWA pump head M500
LEWA pump head M500

Глава на помпа M900

Модерна универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за максимална експлоатационна надеждност. Патентованата технология за защита на мембраната DPS осигурява също така несравними смукателни възможности – единствени по рода си при хидравлично задвижваните мембранни помпи в световен мащаб. Може да се монтира на всички помпи ecoflow.

Тип M900
Налягане 500 bar
Дебит 6 m³/h
Температура -20/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

Глава на помпа M800

Универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за много големи налягания. Специалната геометрия на системата за захващане на мембраната позволява използването на PTFE мембрани при налягания до 1000 bar, при което се получава много компактна форма. Много икономично решение в диапазона на високите налягания – особено в сравнение с главите на помпите с метални диафрагми.

Тип M800
Налягане 1000 bar
Дебит 1,1 m³/h
Температура -10/+60 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички технологични мембранни помпи ecoflow ≥ LDF.
LEWA pump head M800
LEWA pump head M800

Глава на помпа M200/M400

Доказана глава на помпа с метална мембрана за много големи налягания и високи температури. Подходяща също и когато се изисква висока степен на устойчивост на дифузия. Мембраната работи между две контурни плочи, ограничаващи отклонението на мембраната и осигуряващи изключителна степен на експлоатационна надеждност. Системата за следене на мембраната предлага допълнителна безопасност, като незабавно показва повредата в даден слой на мембраната.

Тип M200/M400
Налягане 1200 bar
Дебит 1,1 m³/h (M200) 0,8 m³/h (M400)
Температура -40/+200 °C
Вискозитет 500 mPa∙s
Оперативна готовност M200 може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow ≤ LDE, M400 може да се монтира на всички технологични мембранни помпи ecoflow ≥ LDF.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Специални глави на помпите в конструкция с изнесена глава

Някои задачи в технологичното проектиране включват дозиране или циркулация на флуиди с критични свойства – например висока температура или висока абразивност. Тези критични условия често трябва да се държат достатъчно далеч от изтласкващата система на дозиращата помпа – за защита на системата или на персонала по експлоатацията. Една обикновена дозираща помпа не е подходяща за такива задачи поради своята компактна конструкция.

Тип MR/MV/KV
Налягане 500 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -70/+400 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Изнесените глави на помпите могат да се монтират на всички дозиращи и технологични помпи LEWA ecoflow и на всички дозиращи и технологични помпи LEWA triplex.
LEWA pump head M900
LEWA diaphragm remote head cutaway

Отрасли

Нефт и газ
Нефт и газ

Нефт и газ

Можете да разчитате на 60 години опит в изграждането на помпи, пакети, платформи и системи за производство на нефт и газ – на сушата и в морето. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Одориране на газ
Одориране на газ

Одориране на газ

LEWA одорира газ: Поръчкови блокове или изпитани системи – доставяме точно това, което ви е необходимо!
Прочетете повече

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Пластмаси
Пластмаси

Пластмаси

LEWA ще ви помогне при всички смесителни процеси, обработката на полиетилен и екструдирането на пластмаси със съоръжения и системи по поръчка.
Прочетете повече

Перилни и почистващи препарати
Перилни и почистващи препарати

Перилни и почистващи препарати

Предлагаме надеждни системи с контрол на формулите за производството на почистващи и перилни препарати. Попитайте експертите на LEWA за повече информация още сега!
Прочетете повече

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега