LEWA Plungerpump

Бутална помпа за високо налягане LEWA

За процеси под високо налягане в различни отрасли осигуряваме ефективна и икономична алтернатива на нашата серия мембранни помпи: Буталната помпа LEWA е гъвкава бутална помпа с високи показатели за приложения с високо налягане в различни отрасли.

Буталната помпа осигурява дебити до 209 m³/h на помпа и максимално налягане 3500 bar.

Бутални помпи LEWA
Буталната помпа за големи хидравлични мощности.

Буталните помпи LEWA се използват предимно в добива на нефт и газ, нефтохимическата промишленост и рафинериите. Те работят при високите налягания, често срещани при преработката на суров петрол и природен газ.

Те са здрави, тихи, ефективни, икономични и – благодарение на своя шевронен редуктор – практически без аксиално натоварване. Тяхната компактна и олекотена конструкция ги прави идеално пригодени за морски приложения – например нефтени платформи.

Ние анализираме изискванията за вашето приложение и конфигурираме всеки компонент по вашите спецификации. Нашите помпи се изработват от специален материал, ако е необходимо – с морски конструкции и специализирани покрития. Освен това доставяме аксесоари – например демпфери на пулсации или предпазни клапани – по стандартите ASME и API.

LEWA Plungerpump

Добри причини да изберем бутална помпа LEWA

Буталните помпи LEWA са бутални помпи с вграден редуктор в моноблокова конструкция, предлагащи редица предимства в сравнение с подобни помпи.

Einfache Wartung

Бърза и икономична поддръжка

Помпата гарантира свободен достъп до всички износващи се части; поддръжката не изисква специални инструменти. Поддръжката и обслужването на буталните помпи са лесни и икономични.


Geringer benötigter Vordruck

Изисква по-ниско смукателно налягане

Поради малката загуба на смукателно налягане, буталната помпа LEWA не изисква подкачваща помпа. Това не само спестява разходи, но и време за поддръжка и износващи се части за подкачващата помпа.


Rücklauf Plungerpumpen

Вътрешно връщане на течовете

Изтеклата при евентуални течове от уплътненията течност се връща във вътрешността. Няма нужда от външна помпа със собствени тръбопроводи и система за следене.


Компактна конструкция

Интегрираният редуктор с шевронни зъбни колела дава възможност за много компактна конструкция и максимална ефективност. Това осигурява малки габарити и ниско енергопотребление. Специалната конфигурация на буталото и кръстоглава допринасят за компактната конструкция.

Термостат и пресостат/датчик

Редукторът е се следи от термостат и пресостат/датчик. Това предпазва помпите от ниско ниво на маслото и претоварване.

Бутално уплътнение под налягане или с пружинна опора, без обслужване

Иновативното и лесно достъпно уплътнение на буталата се поддържа с налягане или с пружина. Това осигурява по-дълъг експлоатационен живот на уплътнението. Уплътнението не се нуждае от периодично натягане.


Шевронни зъбни колела

Шевронните зъбни колела поддържат коляновия вал и пиньонния вал без аксиални натоварвания. Това осигурява по-дълъг експлоатационен срок и означава, че буталната помпа ще отделя по-малко шум поради равномерното предаване на силата.

Вградена система за смазване с масло под налягане

Щифтовете на кръстоглава и лагерите на мотовилката са осигурени с вградена система за смазване с масло под налягане, в зависимост от конструктивния размер. Не са необходими допълнителни смазочни системи с допълнителни устройства за следене и проводници. Смазочното масло не трябва да се източва за техническо обслужване.

Стандартът API 674

Буталните помпи LEWA изпълняват изискванията на действащия международен стандарт за качество API 674 на Американския институт по петрола. Този стандарт определя всички изисквания за една бутална помпа в промишлена конфигурация по отношение на конструкцията, изпълнението и показателите. Ще се радваме да ви предоставим всякакви допълнителни сертификати.

Optionen

Made from special materials

As a standard, wetted parts like pump heads are made of at least 1.4313 stainless steel and can also be made from special materials such as duplex or super duplex, depending on the application.

Large control range

The flow rate can vary, whereby a control range of up to 1:10 is achieved depending on utilization.

Следене за течове

За обработката на течности от критично значение, освен стандартното оборудване, предлагаме и система за следене за течове, както и прочистване на салниковия пакет с бариерен флуид.

Vibration surveillance

For more safety in action and a long life of the plunger pump we offer an additional vibration surveillance. This is how you recognize bearing damages in an early state.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Конструкция по ASME, API и BS

Нашите бутални помпи се предлагат във варианти, съответстващи на ASME, API и BS. С удоволствие ще проектираме вашата помпа или система по конкретните изисквания на вашето приложение.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Проектиране на тръбопроводите

Като се възползваме от своя над 60-годишен опит в конструирането на помпи, оборудване и системи: Ще ви окажем компетентно съдействие при проектирането на тръбопроводите.

Пълни системи

Инсталираме своите бутални помпи като пълни системи и блокове, включващи проектиране, конструиране, изчисления, приемане и сертифициране. Можете да разчитате на нашето пълно обслужване.

Приложения

Файлове за изтегляне

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега