Помпи и дозиращи системи за дестилационни съоръжения в рафинерии

Помпите и системите LEWA ще ви помогнат да оптимизирате показателите на дестилационното съоръжение в технологията за рафиниране и ще гарантират неговата непрекъсната работа.

Вече над 60 години клиенти по цял свят се доверяват на нашите продукти поради тяхната точност, надеждност и максимална ефективност.

Рафинерии
Преработка на суров петрол с помпи, системи и съоръжения LEWA

Суровият петрол трябва да се пречисти, сепарира и преработи (рафинира), преди да могат да се произвеждат крайни продукти за продажба. Такива например са газът, дизелът, нафтата за отопление, смазочните материали, пропанът и бутанът.

Тези технологични процеси често включват сложни процедури за дестилация, изискващи точност и надеждност. LEWA помага на рафинерии по цял свят с най-различни технологични процеси, което означава, че тя не само разполага с богат опит, но и с мрежа от консултанти и специалисти, които ще ви помогнат на място при инсталирането и експлоатацията на дестилационното съоръжение.

Нашите изпитани помпи се използват в различни дозиращи системи, които изграждаме по вашите изисквания и въвеждаме в експлоатация на вашия обект.

LEWA metering system for refineries

Области на приложение при дестилацията на суров петрол

Независимо дали става дума за добив на суров петрол, или за неговото рафиниране – продуктите и системите на LEWA предлагат решения за всички технологични процеси при преработката и рафинирането на суров петрол.

На диаграмата са показани всички важни технологични процеси при рафинирането. LEWA доставя напълно адаптирани съоръжения и системи за почти всеки от тях. Просто попитайте нашите експерти за повече информация!

Refinery process diagramm

Приложения на продуктитеХимикалТехнология/система

Дозиране на химикали в процеси на рафиниране като сепариране/дестилация, трансформиране/преобразуване и при довършителни операции/рафиниране

Аминов разтворДестилационна инсталация
Инхибитор за утайкиДестилационна инсталация, система за риформинг, крекинг, коксови пещи
ТетрахлороетенСистема за риформинг, крекинг
Отстраняване на пянаДестилационна инсталация, система за риформинг, крекинг, коксови пещи
Реагент за разрушаване на емулсияИнсталация за обезсоляване, дестилационна инсталация
Антикорозионно веществоДестилационна инсталация, система за риформинг, крекинг
Антиокислителна присадкаКрекинг
Сода каустик (NaOH)Дестилационна инсталация, система за риформинг
Сулфидизиращ агентСистема за риформинг, крекинг
ВодаДестилационна инсталация, система за риформинг
Антистатична добавка, статичен инхибиторИнсталация за пълнене
Подобрител на намасленосттаСистема за риформинг
Присадка за понижаване температурата на застиване на нефтаДестилационна инсталация
Оцветители, маркиращи агентиИнсталация за пълнене
Подобрител на намасленосттаИнсталация за пълнене
Присадка за повишаване на октановото числоСистема за риформинг
Кислородпоглъщащ материал, антиокислителКрекинг
Очистител от сероводородДесулфуризация
СтабилизаторКаталитичен риформинг
Диспергиращ агент за восъкВакуумна дестилация

Предимствата накратко

Помпи, системи и блокове от висок клас

Осигуряваме помпи от висок клас, интегрирани в цялостни системи и блокове за конкретните приложения. Разбира се, неизменно осигуряваме доказаното качество на LEWA.

Пълна документация

Получавате съпътстваща документация и сертификати, включително инструкциите за експлоатация, както и подробностите за конструкцията и изпитванията на различни езици.

Въвеждане в експлоатация по цял свят

Нашата световна сервизна мрежа въвежда оборудването в експлоатация и осигурява техническо обслужване директно на обекта – независимо дали е наземен, или морски.

Международни стандарти

LEWA е сертифицирана по ISO 9001. Помпите, системите и блоковете са в съответствие с всички основни международни стандарти като API, ASME, TÜV и много други.

Изчисляване на динамиката на флуидите

Когато проектираме помпи и системи, разчитаме на компютърни изчисления на динамиката на флуидите в тръбопроводите и на правилното интегриране на демпфери на пулсации.

Проектиране с CAD

Пълна документация: получавате технологични схеми в CAD формат, изометрични и строителни чертежи за всички използвани в системата помпи.

Гъвкава конструкция

Можете да разчитате на над 60-годишен опит в конструирането на помпи, оборудване и системи: На етапа на проектирането реагираме гъвкаво към необходимите промени или корекции на конструкцията.

Информация за резервните части на вашия език

Получавате цялата налична информация за резервните части (включително предлаганите от подизпълнители) на предпочитания от вас език. Нашата служба за резервни части функционира бързо и гладко.

Изпитвания по вашите спецификации

Преди въвеждането на системата в експлоатация провеждаме надлежно документирани изпитателни пускове по съответните международни стандарти или по вашите спецификации.

Приложения

Продукти

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® от LEWA е всестранно надарена – тя може да се използва във всички отрасли за дозиране и смесване.

LEWA ecoflow бутална дозираща помпа

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow® е високоефективната и икономична дозираща помпа за по-елементарни задачи за пренасяне или дозиране.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Механична мембранна дозираща помпа LEWA ecodos

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Механичната мембранна дозираща помпа ecodos® от LEWA е подходяща за всички задачи за пренасяне и дозиране в диапазона на ниските налягания.

Микродозиращи помпи LEWA M

LEWA micrometering pump M

Микродозиращата помпа LEWA от серията M е подходяща за най-малките дебити, използвани в лаборатории и изследователски институти.

Микродозираща помпа LEWA FC

LEWA micrometering pump FC

Най-малките дебити и прецизното дозиране правят микродозиращите помпи LEWA от серия FC първи избор за лабораторни помпи.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Бутална помпа LEWA

LEWA Plungerpump

LEWA е експертът в помпите: Свържете се с нас още днес, за да получите бутална помпа, подготвена за всички изисквания на приложенията на сушата и в морето!

Sundyne-Marelli

Sundyne Marelli Plungerpump

Хоризонтални и вертикални технологични помпи Sundyne-Marelli. Хоризонтални и вертикални технологични помпи по API 610 Усилени помпи Sundyne-Marelli по ISO-13709, API-610.

Криогенна помпа Nikkiso

Nikkiso cryogenic pump

Криогенната помпа NIKKISO е идеалната помпа за пренасяне на пропан-бутан и метан. Консултирайте се с нашите експерти!

Центробежна херметична помпа Nikkiso

Nikkiso canned motor pump

Центробежната херметична помпа NIKKISO е идеално пригодена за задачи за пренасяне и циркулация в химическата промишленост. Ще се радваме да ви помогнем за правилния избор.

Стандартна пневматична помпа Wilden

Wilden air operated diaphragm pump

Като изобретател на пневматичната двойно-мембранна помпа, задвижвана със сгъстен въздух, Wilden Pump & Engineering Co. пуска на пазара първата помпа с такава конструкция през 1955 година. Двойно-мембранна бутална обемна помпа със задвижване със сгъстен въздух

Пакети за инжектиране на химикали

Chemical Injection Package

Пакетите за инжектиране на химикали представляват инжекционни системи за химикали. Изграждаме пакети – включително резервоара, тръбопроводите и аксесоарите – по вашите спецификации.

Помпени агрегати LEWA

LEWA Pumpskid

Готови за експлоатация, конструирани по поръчка помпени платформи-агрегати с малки габарити за добива на нефт и газ. Консултирайте се нас!

Одориращи системи

LEWA odorizing systems

Одориращи системи за природен газ, кислород, азот или въглероден диоксид. Консултирайте се нас и разчитайте на 40-годишен опит!

Производствени инсталации

LEWA metering and mixing system

LEWA разработва цялостни системи за дозиране, смесване и зареждане на флуиди. Свържете се с нас и ни позволете да ви консултираме!

Дозиращи системи по спецификация на клиента

LEWA metering system

LEWA ще ви осигури дозиращи системи, конструирани по вашите спецификации. Доверете се на 60-годишния опит в дозиращите технологии за различни отрасли.

Geveke Nitrogen Generation Package

Geveke Nitrogen Generation Package

Mit dem Nitrogen Generation Package bietet Geveke eine komplette Anlage zur Gewinnung von Stickstoff für Prozesse bei der Öl- und Gasförderung.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin Kompressoren, Howden Kompressoren sind ausgelegt für lange Laufzeiten bei kontinuierlichem Betrieb.

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Референции

 • Metering of antistatic agent

  Дозиране на антистатичен агент

  Дозиране на антистатичен агент

  Предизвикателството на клиента: В една технология за рафиниране е необходимо надеждно дозиране на добавките

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Система

  Подробно окомплектоване: Специално конструирана дозираща система, изцяло монтирана в контейнер с 2 мембранни дозиращи помпи LEWA ecoflow, тип LDB/M900, за опасна зона 1, с демпфер на пулсации, мрежест филтър, клапани, датчик за налягане и масов разходомер

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Антистатичен агент1450
  ПазарТехнологичен процес
  Рафиниране на петрол/рафинерииДобавка (крайни продукти – напр. гориво, парафин)

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега