LEWA high pressure pump for process engineering

LEWA ecoflow®
технологична мембранна помпа

Мембранната технологична помпа ecoflow е модерна помпа за технологични процеси с високо налягане. Тя има конструкция с променлива конфигурация на сегментите и осигурява най-подходящото решение за най-различни промишлени приложения.

Системата DPS за защита на мембраната осигурява максимална технологична надеждност. Мембранната технологична помпа постига дебити до 19 m3/h на глава на помпа и нагнетателни налягания до 1200 bar.

LEWA ecoflow®
Всестранно надарена за високи налягания.

Мембранната технологична помпа ecoflow е „голямата сестра“ на мембранната дозираща помпа ecoflow. Тя е най-модерната помпа в света от този род и най-подходящото решение за почти всички приложения в технологичните процеси, изискващи високи нагнетателни налягания.

Изпитаната модулна система позволява комбиниране на различни глави на помпи и задвижващи агрегати в конструкция с променлива конфигурация на сегментите в серийно или блоково изпълнение.

Помпата ecoflow осигурява надеждна експлоатация и в най-суровите условия, благодарение на патентована мембрана тип „сандвич“, системата за защита на мембраната и голямата дълготрайност на задвижващия агрегат. Тя е идеална за приложения с практически всякакви флуиди – дори опасни, лесно запалими, токсични, абразивни, гъсти, вредни за околната среда или по-претенциозни такива.


LEWA high pressure pump for process engineering

Добри причини да изберем LEWA ecoflow®

Помпата LEWA ecoflow е технологична мембранна помпа с хидравлично задвижване със сегментна конструкция – тя е технологичен пионер на световния пазар.

Suction capability

Несравним смукателен капацитет

Мембранната технологична помпа LEWA ecoflow се различава от другите помпи със своя несравним смукателен капацитет. С абсолютното смукателно налягане до 0,1 bar, тя осигурява нещо повече от голямото разнообразие от възможности за безопасен монтаж. Експлоатационните разходи за цялата система могат също да бъдат понижени в сравнение с други помпи.


Modular System

Модулна система

Конструкцията с изпитаната модулна система позволява комбиниране на различни глави на помпи и задвижващи агрегати в конструкция с променлива конфигурация на сегментите в серийно или блоково изпълнение. Това ни позволява да създадем технологична помпа, която отговаря на вашите специфични потребности. Ние се съобразяваме с вашите потребности и изисквания към пространството при проектирането.


Safe start-up

Напълно безопасен и надежден пуск

Пускът на технологичната помпа е безопасен, надежден и лесен: Когато не работи, пружина винаги фиксира мембраната в неутрално положение. Така се гарантира, че мембраната няма да се повреди поради неправилно положение при пуска.


Long lifetime

Ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен срок

Серията ecoflow осигурява дълъг експлоатационен срок за всички компоненти и особено ниски разходи за поддръжка и експлоатация. Ако интервалите за редовна поддръжка се спазват, нашите мембранни помпи могат да работят 40 и повече години във вашия производствен процес.


Safety manometre

Безопасност и надеждност в крайно тежки експлоатационни условия

За нас безопасността и надеждността са на първо място: Помпата не се поврежда дори при възникване на грешки в работата или крайно тежки експлоатационни условия. Осигуряваме максимална защита за потребителя и машината с вградени механизми за безопасност – не само при превишаване на основното налягане, но и при затваряне на нагнетателния или смукателния тръбопровод.


Подходяща за почти всички флуиди

Серията ecoflow е подходяща за почти всички течности, благодарение на своята гъвкава конструкция. Независимо дали става дума за опасни, токсични, абразивни, гъсти, вредни за околната среда, или по-претенциозни флуиди, адаптираната към потребителя конфигурация винаги осигурява подходящата мембранна технологична помпа.

Принцип на регулируемия ексцентрик

Дебитът може да се адаптира по изпитания принцип на регулируемия ексцентрик, който се основава на линейно отношение спрямо дължината на хода.

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашата патентована мембрана тип „сандвич“ не само е изключително дълготрайна, но и добре защитена. Системата DPS за защита на мембраната LEWA и системата за следене на мембраната съобщават за всички повреди в мембраната, преди да се скъса и евентуално да замърси пренасяния флуид.


Вграден предпазен клапан

Предпазен клапан в хидравличната част на мембранната помпа предотвратява потенциални условия на претоварване по време на работа. Този клапан може да се регулира индивидуално и така да се адаптира към различни условия на експлоатация.

Стандартът API 675

Серията ecoflow изпълнява изискванията на действащия международен стандарт за качество API 675 на Американския институт по петрола. Този стандарт определя всички изисквания за една бутална помпа в промишлена конфигурация по отношение на конструкцията, изпълнението и показателите.

Стабилни задвижващи агрегати

Нашите задвижващи агрегати са изключително стабилни и дълготрайни. Това прави помпите идеални за използване в най-сурови условия.


Висока енергийна ефективност

Мембранните помпи LEWA постигат най-високата ефективност от всички помпени технологии. Нашата серия ecoflow също съчетава високата ефективност с ниско енергопотребление.

Световни стандарти

Когато конструираме помпи, спазваме действащите световни стандарти като VDMA 24284, 24286-10 и указанията на FDA.

Херметично затворена

Мембранните помпи работят без подвижни уплътнения. Така се образува херметично затворено работно пространство. Няма изпускане на вредни емисии навън, а замърсяването на флуида е невъзможно.

Видеоматериали за LEWA ecoflow®

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

Санитарно-хигиенна конструкция

Помпите и системите LEWA със санитарно-хигиенна конструкция се предлагат за приложения, изискващи изключително висока чистота – например в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Помпи с блокова конструкция

Помпите LEWA с блокова конструкция позволяват удвояване на дебита при същия размер на предавателната част. При тази конструкция предавателната част движи едновременно две глави на помпата.

Възможност за CIP и SIP

Много помпи, системи и агрегати LEWA могат да се почистват на място (CIP) и стерилизират на място (SIP). За тази цел не е необходимо оборудването да се разглобява.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Диапазон от показатели

С комбинацията от различни глави на помпите и редуктори, мембранната технологична помпа LEWA ecoflow осигурява широк диапазон от показатели. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Данни за задвижващия агрегат

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
LDF 55 24 500
LDG 60 35 000
LDH 120 60 000

Общ преглед на показателите

Performance overview LEWA process pumps

Монтажни размери

Спестете място и тегло с мултиплексна конфигурация на помпите или конфигурация в компактната блокова конструкция. Дозирайте едновременно различни течности с различни глави на помпите.

Монтажни размери

Тип L [mm] W [mm] ΔW [mm] H [mm]
LDF 1130 900 430 940
LDG 1300 1300 490 1000
LDH 2100 1800 717 1500

Монтажни размери

Assembly dimensions LEWA ecoflow

Варианти на главите на помпите

Предлагаме различни глави на помпите за различни приложения. Тук асортиментът включва от универсални варианти до специфични конструкции за високи температури, налягания или агресивни флуиди.

Глава на помпа M900

Модерна универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за максимална експлоатационна надеждност. Патентованата технология за защита на мембраната DPS осигурява също така несравними смукателни възможности – единствени по рода си при хидравлично задвижваните мембранни помпи в световен мащаб. Може да се монтира на всички помпи ecoflow.

Тип M900
Налягане 500 bar
Дебит 6 m³/h
Температура -20/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

Глава на помпа M500

Универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за големи дебити. Доказана, дълготрайна, надеждна и с контрол върху положението на мембраната.

Тип M500
Налягане 350 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -50/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow ≥ LDE.
LEWA pump head M500
LEWA pump head M500

Глава на помпа M800

Универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за много големи налягания. Специалната геометрия на системата за захващане на мембраната позволява използването на PTFE мембрани при налягания до 1000 bar, при което се получава много компактна форма. Много икономично решение в диапазона на високите налягания – особено в сравнение с главите на помпите с метални диафрагми.

Тип M800
Налягане 1000 bar
Дебит 1,1 m³/h
Температура -10/+60 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички технологични мембранни помпи ecoflow ≥ LDF.
LEWA pump head M800
LEWA pump head M800

Глава на помпа M400

Доказана глава на помпа с метална мембрана за много големи налягания и високи температури. Подходяща също и когато се изисква висока степен на устойчивост на дифузия. Мембраната работи между две контурни плочи, ограничаващи отклонението на мембраната и осигуряващи изключителна степен на експлоатационна надеждност. Системата за следене на мембраната предлага допълнителна безопасност, като незабавно показва повредата в даден слой на мембраната.

Тип M400
Налягане 1200 bar
Дебит 0,8 m³/h (M400)
Температура -40/+200 °C
Вискозитет 500 mPa∙s
Оперативна готовност M400 може да се монтира на всички технологични мембранни помпи ecoflow ≥ LDF.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Специални глави на помпите в конструкция с изнесена глава

Някои задачи в технологичното проектиране включват дозиране или циркулация на флуиди с критични свойства – например висока температура или висока абразивност. Тези критични условия често трябва да се държат достатъчно далеч от изтласкващата система на дозиращата помпа – за защита на системата или на персонала по експлоатацията. Една обикновена дозираща помпа не е подходяща за такива задачи поради своята компактна конструкция.

Тип MR/MV/KV
Налягане 500 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -70/+400 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Изнесените глави на помпите могат да се монтират на всички дозиращи и технологични помпи LEWA ecoflow и на всички дозиращи и технологични помпи LEWA triplex.
LEWA pump head M900
LEWA diaphragm remote head cutaway

Отрасли

Нефт и газ
Нефт и газ

Нефт и газ

Можете да разчитате на 60 години опит в изграждането на помпи, пакети, платформи и системи за производство на нефт и газ – на сушата и в морето. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Перилни и почистващи препарати
Перилни и почистващи препарати

Перилни и почистващи препарати

Предлагаме надеждни системи с контрол на формулите за производството на почистващи и перилни препарати. Попитайте експертите на LEWA за повече информация още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега