LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Бутална дозираща помпа LEWA ecoflow®

Модерната модулна система прави буталната дозираща помпа LEWA ecoflow икономичен вариант за пренасянето на флуиди.

При буталната дозираща помпа LEWA ecoflow пренасяният флуид се измества директно от буталото. Този означава, че буталото и буталните уплътнения влизат в директен контакт с флуида. С тази технология ви осигуряваме икономично решение за по-елементарни задачи за дозиране с дебит до 9 m³/h на глава на помпа и нагнетателно налягане до 500 bar.

Бутална дозираща помпа LEWA ecoflow®
Икономичната алтернатива за по-елементарни задачи за дозиране.

Не винаги трябва да бъде скъпо: В много случаи използването на сложни мембранни дозиращи помпи не е изгодно, ако се работи с прости флуиди. Затова предлагаме буталната дозираща помпа LEWA ecoflow като икономична алтернатива.

Така, при дозиране на флуиди от некритично значение – например вода или смола – е по-изгодно да се разчита на по-проста и стабилна помпа с ниска цена и експлоатационни разходи.

Въпреки по-ниските разходи, ние, разбира се, ви осигуряваме доказаното качество на LEWA: Всяка бутална дозираща помпа ecoflow се произвежда в Германия, където преминава по всички етапи на контрола на качеството. Разбира се, разчитаме също и на изпитаната модулна система с различни глави на помпи, задвижващи агрегати и мотори.

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Добри причини да изберем бутална дозираща помпа LEWA ecoflow®

LEWA ecoflow е бутална дозираща помпа с хидравлично задвижване, която осигурява редица предимства в сравнение с други подобни помпи.

Suction capability

Несравним смукателен капацитет

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow се различава от другите помпи със своя несравним смукателен капацитет. С абсолютното смукателно налягане до 0,1 bar, тя не само осигурява голямо разнообразие от възможности за безопасен монтаж. Експлоатационните разходи за цялата система могат също да бъдат по-ниски от тези при подобни помпи.


Cost effectiveness

Икономично решение за по-елементарни задачи

С простата, но здрава технология на буталото на главата на помпата, буталната дозираща помпа ecoflow е идеалната помпа за по-елементарни задачи за дозиране на флуиди от некритично значение. Освен това тя се характеризира с особено висока енергийна ефективност и ниски изисквания за поддръжка.


API Standard

Стандартът API 675

Серията ecoflow изпълнява изискванията на действащия международен стандарт за качество API 675 на Американския институт по петрола. Този стандарт определя всички изисквания за една бутална помпа в промишлена конфигурация по отношение на конструкцията, изпълнението и показателите. Ще се радваме да ви предоставим и други сертификати, ако желаете.


Висококачествени материали

Всички части на помпата в директен контакт с флуида са изработени от висококачествени материали. Буталата например са изработени от оксидна керамика.

Световни стандарти

Когато конструираме помпи, спазваме действащите световни стандарти като VDMA 24284, 24286-10 и указанията на FDA.

Изпитано бутално уплътнение

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow използва изпитаните бутални уплътнения LEWA за максимално херметична конструкция.

Видеоматериали за бутална дозираща помпа LEWA ecoflow®

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Бутално уплътнение с възможност за прочистване

За да гарантират дълготрайна експлоатация без течове, нашите помпи имат бутално уплътнение, което може да се прочиства. Това позволява лесно и сигурно отстраняване на течовете.

Връзка за диагностика

Нашите помпи и системи имат връзки, които улесняват диагностиката на тяхната работа. Това се извършва от сервизен техник на място или чрез дистанционно следене.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

Технологията intellidrive

С помощта на силно динамичния сервомотор можете да регулирате хода на помпата според изискванията на системата и процеса.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Асортимент

С избора от различни глави на помпи, буталната дозираща помпа LEWA ecoflow покрива голям диапазон от показатели. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Данни за задвижващия агрегат

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
LDB 15 2000
LDC 15 5000
LDD 30 7000
LDE 30 20 000

Общ преглед на показателите

Performance overview LEWA ecoflow

Монтажни размери

Спестете място и тегло с мултиплексна конфигурация на помпите или конфигурация в компактната блокова конструкция. Дозирайте едновременно различни течности с различни глави на помпите.

Монтажни размери

Тип L [mm] B [mm] ΔB [mm] H [mm]
LDB 400 400 185 260
LDC 450 500 220 320
LDD 700 750 280 610
LDE 800 900 350 690

Монтажни размери

Assembly dimensions LEWA ecoflow

Варианти на главите на помпите

Предлагаме различни глави на помпите за различни приложения. Тук асортиментът включва от универсални варианти до специфични конструкции за високи температури, налягания или агресивни флуиди.

Глава на помпа K110/K111

Стандартна глава на помпа с обикновен салник за налягания до 160 bar.

Тип K110/K111
Налягане 160 bar
Дебит 9 m³/h
Температура -70/+400 °C
Вискозитет 1 500 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички помпи ecoflow ≥ LDE.
LEWA piston pump head
LEWA pumphead K

Глава на помпа K210/K211

Стандартна глава на помпа с обикновен салник за налягания до 500 bar.

Тип K210/K211
Налягане 500 bar
Дебит 9 m³/h
Температура -70/+400 °C
Вискозитет 1 500 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички помпи ecoflow ≥ LDE.
LEWA piston pump head
LEWA pump head K211

Глава на помпа K511

Специално изпълнение с цялостен нагревателен кожух за стопилки.

Тип K511
Налягане 176 bar
Дебит 1,5 m³/h
Температура -20/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
LEWA pumphead K

Специални глави на помпите в конструкция с изнесена глава

Някои задачи в технологичното проектиране включват дозиране или циркулация на флуиди с критични свойства – например висока температура или висока абразивност. Тези критични условия често трябва да се държат достатъчно далеч от изтласкващата система на дозиращата помпа – за защита на системата или на персонала по експлоатацията. Една обикновена дозираща помпа не е подходяща за такива задачи поради своята компактна конструкция.

Тип MR/MV/KV
Налягане 500 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -70/+400 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Изнесените глави на помпите могат да се монтират на всички дозиращи и технологични помпи LEWA ecoflow и на всички дозиращи и технологични помпи LEWA triplex.
LEWA pump head M900
LEWA diaphragm remote head cutaway

Отрасли

Нефт и газ
Нефт и газ

Нефт и газ

Можете да разчитате на 60 години опит в изграждането на помпи, пакети, платформи и системи за производство на нефт и газ – на сушата и в морето. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Одориране на газ
Одориране на газ

Одориране на газ

LEWA одорира газ: Поръчкови блокове или изпитани системи – доставяме точно това, което ви е необходимо!
Прочетете повече

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Пластмаси
Пластмаси

Пластмаси

LEWA ще ви помогне при всички смесителни процеси, обработката на полиетилен и екструдирането на пластмаси със съоръжения и системи по поръчка.
Прочетете повече

Перилни и почистващи препарати
Перилни и почистващи препарати

Перилни и почистващи препарати

Предлагаме надеждни системи с контрол на формулите за производството на почистващи и перилни препарати. Попитайте експертите на LEWA за повече информация още сега!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега