Инжектиране на гликол по време на хидратация на природен газ с пакети и мембранни помпи LEWA

Газът, съхраняван в подземни пещери, например, абсорбира влагата от заобикалящия го солен свод и следователно изисква обработка.

Гликолът се използва главно за намаляване на съдържанието на влага в газа. За тази цел се използват различни видове гликол (MEG, TEG, MEG), което позволява сгъстяване и последващ пренос на газа.

LEWA предлага специално проектирани мембранни помпи и пакети, оптимизирани за инжектиране на гликол.

Решение

Предимства на мембранните помпи LEWA за инжектиране за гликол

  • Без течове, херметично затворена
  • Много лесна смяна на мембраната
  • Всички подвижни части работят в защитна, смазочна хидравлична течност
  • Изключително дълъг експлоатационен срок (често повече от 10 000 часа непрекъсната работа)
  • Убедителни „Общи разходи за притежаване“ (TCO): LEWA предлага необходимото оборудване с най-ниски престои, ниски разходи за поддръжка, ниски загуби от триене, ниско потребление на енергия и най-ефективни помпи

Основна информация

Описание на технологичния процес

Дехидратация на газ с помощта на гликол

Гликолът се отделя от газа заедно с влагата. Абсорбираната влага съдържа замърсители като H2S, сяра и твърди вещества, които правят водата кисела и изключително корозивна.

Ниската стойност на рН се неутрализира чрез инжектиране на натриева основа. След това гликолът се загрява до около 120 °С, при което се изпарява водното съдържание. Сега вече гликолът е готов за рециклиране и може да се инжектира обратно в постъпващия газ.

Освен инжектирането на гликол, всяка голяма система за сушене винаги изисква една или повече системи за инжектиране на химикали за неутрализация.

Съществуват различни процеси – от просто инжектиране до така наречените високоскоростни колони (процес GESIP®), – които осигуряват бързо сушене и голям газов дебит.

Продукти

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Бутална помпа LEWA

LEWA Plungerpump

LEWA е експертът в помпите: Свържете се с нас още днес, за да получите бутална помпа, подготвена за всички изисквания на приложенията на сушата и в морето!

Пакети за инжектиране на химикали

Chemical Injection Package

Пакетите за инжектиране на химикали представляват инжекционни системи за химикали. Изграждаме пакети – включително резервоара, тръбопроводите и аксесоарите – по вашите спецификации.

Помпени агрегати LEWA

LEWA Pumpskid

Готови за експлоатация, конструирани по поръчка помпени платформи-агрегати с малки габарити за добива на нефт и газ. Консултирайте се нас!

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Лице за контакт

  • Sales Office Bulgaria
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH – Technical office Sofia
  • +359 2 8654088
  • office@lewa-bg.com

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега