LEWA micrometering pump M

Микродозиращи помпи LEWA MAH, MBH, MLM

Ако течните компоненти трябва да се дозират в изключително малки количества, микродозиращите помпи LEWA MAH, MBH и MLM са особено икономично и прецизно решение.

Дозиращите помпи с хидравлично задвижване, метална мембрана и електромагнитен изпълнителен механизъм осигуряват дебити от 1,0 ml/h до 55 l/h и налягания до 560 bar.

Микродозиращи помпи LEWA MAH, MBH и MLM
най-малки дебити, най-висока ефективност.

В нефтено-газовия отрасъл, при одорирането на газовете и в енергетиката, флуидните компоненти често се дозират в изключително малки количества, пропорционално на променливата еталонна стойност.

Микродозиращите помпи MAH, MBH и MLM от LEWA предлагат ефективно решение точно за тези приложения: Те имат изключително широк диапазон на регулиране за максимална гъвкавост при дозирането и същевременно могат да осигуряват малки дебити. С петте различни варианта на електромагнитната част те са подходящи за най-разнообразни приложения.

Малките типове помпи от серията се предлагат и с електромагнити без взривна защита; те могат да работят при по-високо налягане. Двете системи за контрол, специално разработени за тази програма, позволяват адаптиране към най-разнообразни задачи.

Laborpumpen Serie M

Предимства

Микродозиращите помпи LEWA са дозиращи помпи с метална мембрана с хидравлично задвижване и електромагнитен изпълнителен механизъм.

Metering accuracy

Изключително широк диапазон на регулиране

Прецизността е нашето предимство: Микродозиращите помпи LEWA осигуряват максимална гъвкавост при дозирането в изключително широк диапазон на регулиране – 1:1000. Това ни позволява да изпълним най-строгите изисквания за по-претенциозни задачи за дозиране в различни отрасли.


Safety manometre

Безопасност и надеждност в крайно тежки експлоатационни условия

За нас безопасността и надеждността са на първо място: Помпата не се поврежда дори при възникване на грешки в работата или крайно тежки експлоатационни условия. Осигуряваме максимална защита за потребителя и машината с вградени механизми за безопасност – не само при превишаване на основното налягане, но и при затваряне на нагнетателния или смукателния тръбопровод.


Long lifetime

Ниски разходи за поддръжката и експлоатационния срок

Микродозиращите помпи LEWA имат минимални разходи за експлоатационния срок. Те постигат това предимство в сравнение с други микродозиращи помпи с висока енергийна ефективност, ниски разходи за експлоатация и поддръжка, и изключителна дълготрайност на мембраната и работните клапани.


Напълно херметични

Микродозиращите помпи LEWA са херметично защитени не само от течове, но и от всякакви миризми. Така не се допуска никакво замърсяване.

Подходяща за почти всички флуиди

Микродозиращите помпи са подходящи за множество различни флуиди. Независимо дали става дума за опасни, токсични, абразивни, гъсти, вредни за околната среда, или по-претенциозни флуиди, адаптираната към потребителя конфигурация винаги осигурява подходящата мембранна дозираща помпа.

Интегриран предпазен клапан (само при MLM)

Предпазен клапан в хидравличната част на мембранната помпа предотвратява потенциални условия на претоварване по време на работа. Този клапан може да се регулира индивидуално и така да се адаптира към различни условия на експлоатация.


Превъзходна технология на металната мембрана

Дозиращите помпи имат модерна технология на металната мембрана, която позволява нагнетателни налягания до 500 bar. Същевременно те продължават да дозират много прецизно с точност ± 1%.

Защита срещу работа на сухо

Помпите са защитени от работа на сухо. Не се поставят никакви подвижни уплътнения. Така се гарантира най-висока технологична безопасност.

Съответствие с най-често използваните стандарти

Микродозиращите помпи LEWA отговарят на най-често използваните стандарти – например DVGW G280. Те имат също така взривна защита до зона EX 1.

Варианти

Серия MAH без взривна защита

За приложения в неопасна среда произвеждаме помпите microflow от серия MAH и без взривна защита. Така можем да ви предложим още по-икономични микродозиращи помпи.

Специално адаптирано устройство за управление

Можете да разчитате на прецизността и нашия опит: Предлагаме няколко специално адаптирани устройства за управление за опасни и неопасни среди (например MPM, MSG, OLK, OKR).

Разходомери

Добрата работа на помпата зависи от нейната система за контрол и регулиране. Затова осигуряваме прецизни разходомери в различни варианти за точен контрол.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

LEWA NetPort@l за дистанционно управление

Предлагаме нашата собствена система LEWA NetPort@l за дистанционно управление на помпите. С тази система можете да управлявате устройството за управление OKR7 от своя уеб браузър.

Пълна документация

В процеса на изготвяне на документацията се съобразяваме с вашите изисквания и осигуряваме протоколи от проверки, отпечатваме мостри, диаграми с изходните характеристики и регистрационни документи по заявка.

Технически данни

Микродозиращата помпа LEWA от серия M се предлага в различни варианти на показателите и размерите. Ще се радваме да ви съдействаме за избора на подходящата помпа за вашето приложение.

Данни за задвижващия агрегат

С различните варианти на микродозиращите помпи MAH, MBH и MLM – предлагани с или без взривна защита – осигуряваме дебити от 0,01 до 55 l/h и нагнетателни налягания от 4 до 560 bar.

Тип Без взривна защита   С взривна защита  
  Дебит [l/h] При макс. налягане [bar] Дебит [l/h] При макс. налягане [bar]
MAH, мин. 0,01 50 0,01 30
MAH, макс. 1,6 6 1,6 4
MBH, макс. - - 1,7 50
MBH, макс. - - 2,4 16
MLM, макс. - - 0,5 560
MLM, макс. - - 55,0 5,7

Монтажни размери

Различни размери за всяко предназначение: MAH, MBH и MLM се различават значително по своите размери – MAH и MLM се предлагат с два различни размера всяка.

Тип L [mm] B [mm] H [mm]
MAH 3 102 110 260
MAH 5/8 102 120 260
MBH 8/10 155 195 510
MLM 15/40-3 450 140 260
MLM 15/40-20 450 180 260

Отрасли

Нефт и газ
Нефт и газ

Нефт и газ

Можете да разчитате на 60 години опит в изграждането на помпи, пакети, платформи и системи за производство на нефт и газ – на сушата и в морето. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Одориране на газ
Одориране на газ

Одориране на газ

LEWA одорира газ: Поръчкови блокове или изпитани системи – доставяме точно това, което ви е необходимо!
Прочетете повече

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Микродозиращите помпи LEWA MAH, MBH и MLM се срещат в редица приложения:

Пропорционално дозиране на флуиди в променливи потоци – напр. смесване в движение, одориране на природен газ, подаване на добавки, регулиране на физическите свойства на потоците или големи обеми с добро смесване в контролни контури на по-високо ниво – напр. стойностите за оцветяване, вискозитет, pH.

Файлове за изтегляне

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега