LEWA triplex high pressure pump for process engineering

Технологична мембранна помпа LEWA triplex®

LEWA triplex са стабилни технологични мембранни помпи с патентованата система DPS за защита на мембраната LEWA. Тя е най-подходящото решение за процеси под високо налягане във всички отрасли и за голямо разнообразие от флуиди. Благодарение на компактната моноблокова конструкция, тя е идеално пригодена за малки монтажни пространства.

LEWA triplex постига дебити до 180 m³/h и нагнетателни налягания до 1200 bar.

LEWA triplex®
Компактна, стабилна, надеждна.

Независимо дали става дума за добива на нефт и газ, химическата промишленост, хранително-вкусовата промишленост, или енергетиката, мембранната технологична помпа LEWA triplex се използва навсякъде в приложенията с високо налягане.

Помпата има изпитана, патентована мембранна технология LEWA, напълно сигурна и надеждна експлоатация и най-компактната в света конструкция за технологична помпа. Тя осигурява също така предимствата на дългия експлоатационен срок с минимални разходи и висока енергийна ефективност.

Предлага се в шест различни размера със сили на буталния прът от 35 000 до 300 000 N. Това позволява нейното използване в най-различни процеси и приложения с широк диапазон от изисквания.

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

Добри причини да изберем LEWA triplex®

LEWA triplex е мембранна технологична помпа с хидравлично задвижване и компактна конструкция, която предлага редица предимства в сравнение с подобни помпи.

Compact design

Солидна компактна конструкция

Помпата LEWA triplex има солидна и дълготрайна цялостна конструкция, осигурена от еднокомпонентния картер и двулагерния колянов вал. Компактната моноблокова конструкция прави triplex най-компактната технологична помпа в света. Това я прави също така идеална за приложения и процеси с малко монтажно пространство – например платформи за добив на нефт.


Synchronization for pulsation reduction

Дебит с ниски пулсации

Серията triplex работи много гладко и има дебит с ниски пулсации. Равномерното синхронизиране на буталата (ексцентрицитет) го позволява. Това означава, че обикновено не е необходимо монтиране на демпфери на пулсации в тръбопроводната система.


Unique suction volume

Несравним смукателен капацитет

Единственият по рода си смукателен капацитет на мембранната технологична помпа LEWA triplex я отличава от другите помпи. С абсолютното смукателно налягане до 0,1 bar, тя осигурява нещо повече от голямото разнообразие от възможности за безопасен монтаж. Експлоатационните разходи за цялата система могат също да бъдат понижени в сравнение с други помпи.


Safe start-up

Напълно безопасен и надежден пуск

Пускът на технологичната помпа е безопасен, надежден и лесен: Когато не работи, пружина винаги фиксира мембраната в неутрално положение. Така се гарантира, че мембраната няма да се повреди поради неправилно положение при пуска.


Safety manometre

Безопасност и надеждност в крайно тежки експлоатационни условия

За нас безопасността и надеждността са на първо място: Помпата не се поврежда дори при възникване на грешки в работата или крайно тежки експлоатационни условия. Осигуряваме максимална защита за потребителя и машината с вградени механизми за безопасност – не само при превишаване на основното налягане, но и при затваряне на нагнетателния или смукателния тръбопровод.


Creating fluid solutions

Подходяща за почти всички флуиди

Серията triplex е подходяща за почти всички течности, благодарение на своята гъвкава конструкция. Независимо дали става дума за опасни, токсични, абразивни, гъсти, вредни за околната среда, или по-претенциозни флуиди, адаптираната към приложението конфигурация винаги осигурява подходящата мембранна технологична помпа.

Diaphragm

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашата патентована мембрана тип „сандвич“ не само е изключително дълготрайна, но и добре защитена. Системата DPS за защита на мембраната LEWA и системата за следене на мембраната съобщават за всички повреди в мембраната, преди да се скъса и евентуално да замърси пренасяния флуид.

Pressure valve

Вграден предпазен клапан

Предпазен клапан в хидравличната част на мембранната помпа предотвратява потенциални условия на претоварване по време на работа. Този клапан може да се регулира индивидуално и така да се адаптира към различни условия на експлоатация.


Вертикален фланцов мотор

Нашите помпи triplex с размер до G3R имат вграден редуктор и вертикално монтиран фланцов мотор за пестене на място.

Стандартът API 675

Серията triplex изпълнява изискванията на действащия международен стандарт за качество API 675 на Американския институт по петрола. Този стандарт определя всички изисквания за една бутална помпа в промишлена конфигурация по отношение на конструкцията, изпълнението и показателите.

Ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен срок

Нашите помпи имат изключително ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен срок. Ако интервалите за редовна поддръжка се спазват, нашите мембранни помпи могат да работят до 40 години.


Висока енергийна ефективност

Технологичните помпи LEWA постигат най-високата ефективност от всички помпени технологии. Нашата серия triplex също съчетава високата ефективност с ниско енергопотребление.

Световни стандарти

Спазваме действащите световни стандарти като VDMA 24284 и 24286-10, когато конструираме нашите помпи.

Херметично затворена

Мембранните помпи работят без подвижни уплътнения. Така се образува херметично затворено работно пространство. Няма изпускане на вредни емисии навън, а замърсяването на флуида е невъзможно.

Видеоматериали за LEWA triplex®

Варианти

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

Връзка за диагностика

Нашите помпи и системи имат връзки, които улесняват диагностиката на тяхната работа. Това се извършва от сервизен техник на място или чрез дистанционно следене.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Интегриран предпазен клапан

Интегриран предпазен клапан предотвратява потенциални ситуации на претоварване. Клапанът може да се регулира индивидуално и да се адаптира към различни условия на експлоатация.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Санитарно-хигиенна конструкция

Помпите и системите LEWA със санитарно-хигиенна конструкция се предлагат за приложения, изискващи изключително висока чистота – например в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Възможност за CIP и SIP

Много помпи, системи и агрегати LEWA могат да се почистват на място (CIP) и стерилизират на място (SIP). За тази цел не е необходимо оборудването да се разглобява.

Референции

 • Methanol injection

  Инжектиране на метанол

  Инжектиране на метанол

  Предизвикателството на клиента: При експлоатацията на танкер-платформа тип FPSO в полярни условия, пакет за инжектиране на метанол трябва да се инсталира в минимално налично пространство

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Пакет

  Подробно окомплектоване: Технологична мембранна помпа LEWA triplex, тип G3G, G3S и GS

  Главен продукт/продукти LEWA: Технологична мембранна помпа LEWA triplex

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Метанол25052 400
  Метанол3058000
  Метанол3641500
  ПазарТехнологичен процес
  Плаващи морски плаващи платформи за нефт и газДобив на нефт, плаващи морски платформи
 • Disposal of hydrocarbon condensate

  Депониране на въглеводороден кондензат

  Депониране на въглеводороден кондензат

  Предизвикателството на клиента: Въглеводородният кондензат е отпадъчен продукт при добива на природен газ. За депонирането се изискват херметично затворени технологични мембранни помпи

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Помпа

  Подробно окомплектоване: 2 технологични мембранни помпи LEWA triplex, тип LDE3, монтирани на основна рама с покрив

  Главен продукт/продукти LEWA: Специално конструирана платформа и пакет

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Въглеводороден кондензат992000
  ПазарТехнологичен процес
  Наземни платформи за нефт и газДобив на газ, на сушата
 • Disposal of Condensate

  Депониране на кондензат

  Депониране на кондензат

  Предизвикателството на клиента: Кондензатът е отпадъчен продукт при добива на природен газ. За депонирането се изискват херметично затворени технологични мембранни помпи

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: Безсалникова технологична мембранна помпа LEWA triplex, тип G3F с магнитна подкачваща помпа от сплав 625

  Главен продукт/продукти LEWA: Технологична мембранна помпа LEWA triplex

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Кондензат3012500
  ПазарТехнологичен процес
  Морски платформи за нефт и газДобив на газ, морски платформи

Диапазон от показатели

С комбинацията от различни глави на помпите и редуктори, мембранната технологична помпа LEWA triplex осигурява широк диапазон от показатели. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Данни за задвижващия агрегат

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
G3S 60 35 000
G3F 90 45 000
G3G 120 60 000
G3M 120 125 000
G3R 160 130 000
G3U 210 190 000
G3T 270 300 000

Общ преглед на показателите

Performance overview LEWA process pumps

Монтажни размери

Компактната моноблокова конструкция на нашите помпи triplex осигурява максимална ефективност в минимално пространство.

Монтажни размери на G3S, G3F, G3G, G3M, G3R

Тип L [mm] W [mm] H [mm]
G3S 1300 1150 1350
G3F 1550 1300 1850
G3G 2200 1750 1950
G3M 2300 1900 3150
G3R 2950 2050 3900

Монтажни размери на G3S, G3F, G3G, G3M, G3R

Process pump installation dimensions

Монтажни размери на G3U, G3T

Тип L [mm] W [mm] H [mm]
G3U 3300 4450 1750
G3T 3600 4950 2200

Монтажни размери на G3U, G3T

Installation dimensions process pump drive unit G3, G3U, G3T

Варианти на главите на помпите

Предлагаме различни глави на помпите за различни приложения. Тук асортиментът включва от универсални варианти до специфични конструкции за високи температури, налягания или агресивни флуиди.

Глава на помпа M500

Универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за големи дебити. Доказана, дълготрайна, надеждна и с контрол върху положението на мембраната.

Тип M500
Налягане 350 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -50/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow ≥ LDE.
LEWA pump head M500
LEWA pump head M500

Глава на помпа M900

Модерна универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за максимална експлоатационна надеждност. Патентованата технология за защита на мембраната DPS осигурява също така несравними смукателни възможности – единствени по рода си при хидравлично задвижваните мембранни помпи в световен мащаб. Може да се монтира на всички помпи ecoflow.

Тип M900
Налягане 500 bar
Дебит 6 m³/h
Температура -20/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

Глава на помпа M800

Универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за много големи налягания. Специалната геометрия на системата за захващане на мембраната позволява използването на PTFE мембрани при налягания до 1000 bar, при което се получава много компактна форма. Много икономично решение в диапазона на високите налягания – особено в сравнение с главите на помпите с метални диафрагми.

Тип M800
Налягане 1000 bar
Дебит 1,1 m³/h
Температура -10/+60 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички технологични мембранни помпи ecoflow ≥ LDF.
LEWA pump head M800
LEWA pump head M800

Глава на помпа M400

Доказана глава на помпа с метална мембрана за много големи налягания и високи температури. Подходяща също и когато се изисква висока степен на устойчивост на дифузия. Мембраната работи между две контурни плочи, ограничаващи отклонението на мембраната и осигуряващи изключителна степен на експлоатационна надеждност. Системата за следене на мембраната предлага допълнителна безопасност, като незабавно показва повредата в даден слой на мембраната.

Тип M400
Налягане 1200 bar
Дебит 0,8 m³/h (M400)
Температура -40/+200 °C
Вискозитет 500 mPa∙s
Оперативна готовност M400 може да се монтира на всички технологични мембранни помпи ecoflow ≥ LDF.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Специални глави на помпите в конструкция с изнесена глава

Някои задачи в технологичното проектиране включват дозиране или циркулация на флуиди с критични свойства – например висока температура или висока абразивност. Тези критични условия често трябва да се държат достатъчно далеч от изтласкващата система на дозиращата помпа – за защита на системата или на персонала по експлоатацията. Една обикновена дозираща помпа не е подходяща за такива задачи поради своята компактна конструкция.

Тип MR/MV/KV
Налягане 500 bar
Дебит 19 m³/h
Температура -70/+400 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Изнесените глави на помпите могат да се монтират на всички дозиращи и технологични помпи LEWA ecoflow и на всички дозиращи и технологични помпи LEWA triplex.
LEWA pump head M900
LEWA diaphragm remote head cutaway

Отрасли

Нефт и газ
Нефт и газ

Нефт и газ

Можете да разчитате на 60 години опит в изграждането на помпи, пакети, платформи и системи за производство на нефт и газ – на сушата и в морето. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Перилни и почистващи препарати
Перилни и почистващи препарати

Перилни и почистващи препарати

Предлагаме надеждни системи с контрол на формулите за производството на почистващи и перилни препарати. Попитайте експертите на LEWA за повече информация още сега!
Прочетете повече

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега