Помпи и системи за дозиране на химикали за химическата промишленост

Когато в процесите с високо налягане трябва да се пренасят или дозират флуиди и суспензии, които са от критично значение, опасни за околната среда, токсични или запалими, няма друга алтернатива освен херметично затворените дозиращи помпи, технологични мембранни помпи и дозиращи системи от LEWA.

Доставяме качествени помпи за химикали и системи по поръчка за такива приложения по цял свят. Освен това ще получите пълно обслужване от един-единствен източник: от консултациите до въвеждането в експлоатация.

Химическа промишленост
LEWA е номер едно при технологичните процеси и процедури от критично значение

В химическата промишленост, системите и помпите за химикали в технологични процеси от критично значение трябва да бъдат безопасни и надеждни. Флуидите в тези технологични процеси често са не само изключително скъпи, но и силно токсични и вредни за околната среда.

Именно затова херметично затворените помпи за химикали LEWA за налягания до 1200 bar са първият избор на почти всички производители за производството на междинни и крайни химически продукти. Можете да разчитате на нашите изпитани продукти и нашия дългогодишен опит и експертни познания в отрасъла.

LEWA metering system for the chemical industry

Области на приложение за помпи за химикали

Ние планираме, разработваме и произвеждаме помпи и системи по поръчка на клиента за широк спектър от области на приложение и процеси от химическата промишленост. В зависимост от конструкцията и конфигурацията на нашите помпи и системи за химикали, се предлагат следните работни диапазони:

 • Вискозитет: мин. 0,1 mPa∙s, макс. 1 500 000 mPa∙s
 • Температура на флуида: мин. -80 °C, макс. +200 °C
 • Твърда характеристична крива на налягането: макс. 1200 bar

МащабОсновни химически продуктиМеждинни и крайни химически продукти
 • Лаборатория
 • Изпитателен център
 • Производство
 • Изоцианат
 • Етилен оксид
 • Капролактам
 • Стирен
 • Урея
 • Торове
 • Пестициди
 • Инсектициди
 • Ароматни спрейове (за жилищни райони)
 • Витамини
 • Амини
 • Течен амоняк
 • Пигменти
 • Меламини
 • Оцветители
 • Добавки за боя
 • Пластификатори
 • Разтворители
 • Дезинфектанти
 • Повърхностно активни вещества
 • Антиоксиданти
 • Акрилат
 • Пластмаси

Предимствата накратко

Помпи, системи и блокове от висок клас

Осигуряваме помпи от висок клас, интегрирани в цялостни системи и блокове за конкретните приложения. Разбира се, неизменно осигуряваме доказаното качество на LEWA.

Международни стандарти

Помпите, системите и блоковете LEWA са в съответствие с основните международни стандарти като DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX и TA-Luft. Разбира се, можете да определите и свои стандарти.

Регулируеми глави на помпите

Оборудваме нашите помпи със специфични за приложението глави на помпите – например за повишена безопасност при обработката на етиленоксид и други опасни вещества.

Конструкция с изнесена глава

За приложения в крайно тежки условия предлагаме помпи за ниски и високи температури с конструкция с изнесена глава. По този начин предпазваме чувствителните детайли на помпата за повишена дълготрайност.

Пилотни съоръжения за оптимизиране на процесите

Можете да разчитате на над 60-годишен опит в конструирането на оборудване и системи: Съвместно с вас разработваме пилотни съоръжения за оптимизиране на процесите и процедурите.

Изпитана модулна система

Конструираме нашите системи и блокове с модулна конструкция с различни комбинации от двигатели и глави на помпите за различни приложения.

Специални материали

По заявка можем да изработим системи със специални материали – например Hastelloy, титан, неръждаема стомана Duplex или други материали. Ако се интересувате, се обърнете към нашия ръководител по продуктите.

Нагревателни и охладителни устройства

Реагираме гъвкаво на изискванията за работа в тежки условия: Главите на помпите и цялостната помпа за химикали може да се оборудва с нагревателно или охладително устройство, ако е необходимо.

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашите патентовани мембранни дозиращи помпи използват метални или PTFE мембрани тип „сандвич“ със системата за защита на мембраната (DPS) за максимално безопасна експлоатация.

Приложения

Продукти

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® от LEWA е всестранно надарена – тя може да се използва във всички отрасли за дозиране и смесване.

LEWA ecoflow бутална дозираща помпа

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow® е високоефективната и икономична дозираща помпа за по-елементарни задачи за пренасяне или дозиране.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Механична мембранна дозираща помпа LEWA ecodos

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Механичната мембранна дозираща помпа ecodos® от LEWA е подходяща за всички задачи за пренасяне и дозиране в диапазона на ниските налягания.

Мембранни дозиращи помпи LEWA intellidrive

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Използвайте мембранни дозиращи помпи със сервоуправление за прецизно дозиране и смесване на флуиди в дозиращи съоръжения и системи.

Микродозиращи помпи LEWA M

LEWA micrometering pump M

Микродозиращата помпа LEWA от серията M е подходяща за най-малките дебити, използвани в лаборатории и изследователски институти.

Микродозираща помпа LEWA FC

LEWA micrometering pump FC

Най-малките дебити и прецизното дозиране правят микродозиращите помпи LEWA от серия FC първи избор за лабораторни помпи.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Ротационна бутална помпа Pomac

Pomac rotary lobe pump PLP

Гъвкавата помпа за приложения по хигиеничните стандарти – до сложни стерилни приложения с редки, гъсти и/или чувствителни на разкъсване флуиди. Хигиенична ротационна лопаткова помпа (ротационна обемна помпа).

Криогенна помпа Nikkiso

Nikkiso cryogenic pump

Криогенната помпа NIKKISO е идеалната помпа за пренасяне на пропан-бутан и метан. Консултирайте се с нашите експерти!

Центробежна херметична помпа Nikkiso

Nikkiso canned motor pump

Центробежната херметична помпа NIKKISO е идеално пригодена за задачи за пренасяне и циркулация в химическата промишленост. Ще се радваме да ви помогнем за правилния избор.

Центробежна помпа Pomac

Pomac centrifugal pump

Центробежните помпи Pomac от неръждаема стомана за слабо вискозни флуиди се характеризират с оптимални хидравлични данни, единствена по рода си модулна конструкция и множество варианти за уплътненията на валовете. Технология: Хигиенична центробежна помпа от неръждаема стомана

Wernert

Wernert centrifugal pumps

Хоризонтални и вертикални помпи Wernert с пластмасова облицовка Усилени помпи Wernert с пластмасова облицовка за разяждащи, агресивни, токсични и абразивни флуиди. Агресивни, токсични и абразивни флуиди - Wernert предлага подходящата центробежна помпа, изработена от неметални материали – напр. UHMW-PE, PVDF или PTFE.

Стандартна пневматична помпа Wilden

Wilden air operated diaphragm pump

Като изобретател на пневматичната двойно-мембранна помпа, задвижвана със сгъстен въздух, Wilden Pump & Engineering Co. пуска на пазара първата помпа с такава конструкция през 1955 година. Двойно-мембранна бутална обемна помпа със задвижване със сгъстен въздух

Пакети за инжектиране на химикали

Chemical Injection Package

Пакетите за инжектиране на химикали представляват инжекционни системи за химикали. Изграждаме пакети – включително резервоара, тръбопроводите и аксесоарите – по вашите спецификации.

Помпени агрегати LEWA

LEWA Pumpskid

Готови за експлоатация, конструирани по поръчка помпени платформи-агрегати с малки габарити за добива на нефт и газ. Консултирайте се нас!

Силфонни пулсатори LEWA

LEWA bellow pulsators

Силфонни пулсатори LEWA за добив и сепариране на смеси от вещества. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Одориращи системи

LEWA odorizing systems

Одориращи системи за природен газ, кислород, азот или въглероден диоксид. Консултирайте се нас и разчитайте на 40-годишен опит!

Производствени инсталации

LEWA metering and mixing system

LEWA разработва цялостни системи за дозиране, смесване и зареждане на флуиди. Свържете се с нас и ни позволете да ви консултираме!

Дозиращи системи по спецификация на клиента

LEWA metering system

LEWA ще ви осигури дозиращи системи, конструирани по вашите спецификации. Доверете се на 60-годишния опит в дозиращите технологии за различни отрасли.

Geveke Nitrogen Generation Package

Geveke Nitrogen Generation Package

Mit dem Nitrogen Generation Package bietet Geveke eine komplette Anlage zur Gewinnung von Stickstoff für Prozesse bei der Öl- und Gasförderung.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin Kompressoren, Howden Kompressoren sind ausgelegt für lange Laufzeiten bei kontinuierlichem Betrieb.

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Референции

 • Metering of citric acid

  Дозиране на лимонена киселина

  Дозиране на лимонена киселина

  Предизвикателството на клиента: При технологията за извличане лимонената киселина трябва надеждно да се дозира

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 санитарна помпа LEWA ecodos, тип 550

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  санитарно-хигиенна LEWA ecodos

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Лимонена киселина5550
  ПазарТехнологичен процес
  Химическа и фармацевтична промишленост/козметикаОсновни операции (сепарация, извличане)
 • Metering of phosphate precipitation

  Дозиране на фосфатна преципитация

  Дозиране на фосфатна преципитация

  Предизвикателството на клиента: Модернизация на станция за дозиране на фосфатна преципитация за съответствие с нормативните разпоредби и икономия на енергия

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Помпа

  Подробно окомплектоване: 4 мембранни дозиращи помпи LEWA ecosmart, тип LCA1

  Главен продукт/продукти LEWA: LEWA ecosmart

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Фосфатна преципитация макс. 12 26
  ПазарТехнологичен процесКлиент
  Водопречиствателни съоръжения/химикали Дозиране на фосфатна преципитация Conaqua Wassertechnik GmbH

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега