Помпи и системи за хранително-вкусовата промишленост

LEWA помага на фирмите за строителство на съоръжения и производство в хранително-вкусовата промишленост с помпи и системи за хомогенизиране и дисперсия, както и за други преработващи операции в отрасъла.

Заедно с вас ще планираме всички важни технологични операции – например пренасяне, дозиране, смесване, загряване и охлаждане, – за да можете икономично да преработвате суровината.

Хранително-вкусова промишленост
Прецизни системни решения за хигиенични технологични процеси с LEWA

Точното спазване на технологичните изисквания, рецептите и надеждността на продуктите са предпоставки от основно значение в хранително-вкусовите технологии. Хигиеничните аспекти и възможностите за почистване играят централна роля: Процесът трябва да остане затворен и да не допуска замърсяване на технологичния материал на нито един производствен етап.

LEWA доставя прецизни системни решения така, както се изискват в хранително-вкусовата промишленост – за технологични процеси от рода на хомогенизирането, смесването и зареждането.

LEWA metering system for the food and beverages industry

Области на приложение за помпите и системите LEWA в хранително-вкусовата промишленост

Нашите продукти ще ви позволят да пренасяте, дозирате, преработвате и хомогенизирате.

Приложения на продуктитеТипични задачиПримери за подотрасли
Области на приложение за нашите продукти и решения в областта на хранително-вкусовата промишленостПренасяне на флуиди с ниска и
висока гъстота
 • Технологични процеси в производството на колбаси и месни продукти
 • Сладкиши и тестени изделия
 • Минерална вода
Пропорционално дозиране на добавки – например есенции, киселини, витамини, оцветители – прецизно и контролирано
 • Зареждане на екструдери и казани в сладкарството (преработка на желатин, карамели, зърнени храни)
 • Есенции, витамини за минерална вода и безалкохолни напитки
 • Киселини и основи в процесите с масла и мазнини
Смесване/диспергиране/хомогенизиране
 • Мляко и млечни продукти, маргарин
Пълнене
 • Точно пълнене на съдове – например за мазане
Темпериране
 • Шоколади, желатин
Пулверизиране за изсушаване и приготвяне на храна под средно до високо налягане
 • Мляко на прах за бебета
 • Подправки, сосове, печени изделия
 • Смесени мазнини
Обработка със SO2, O2 и консерванти
 • Безалкохолни напитки, пенливи вина, вина, спиртни напитки
 • Обработка на по-претенциозни храни
Извличане – например с CO2
 • Производство на кафе без кофеин например
Глазури
 • Сладкарство

Клиентите, които използват нашите помпи и системи, пренасят, дозират и обработват най-различни вещества при производството на храни и напитки.

ВеществоПримери за крайни продукти
Типични вещества, които можем да пренасяме,
дозираме и преработваме
Желатин, шоколад
 • Сладкиши, бонбони, желирани мечета
Захар, глюкозни смеси
 • Сладки, желирани плодове
Восъци, овлажняващи агенти
 • Желирани плодове
Масла
 • Фъстъци
Растителни масла, оцет, (маслено-водни емулсии)
 • Майонеза
Ензими
 • Хранително-вкусова промишленост
Кисели млека, сметани
 • Салатени сирена

Решения в хранително-вкусовата промишленост

За съжаление заболяванията и алергиите от замърсени храни се срещат твърде често. Именно затова безопасността на храните, точното спазване на рецептите и технологичните изисквания са първостепенни задачи за оборудването LEWA. С нашите продукти можете да преработвате и хомогенизирате хранителни продукти и да гарантирате на своите крайни клиенти най-доброто качество като резултат.

Благодарение на своята херметичност, нашите продукти и системи предотвратяват взаимните и абразивните замърсявания. Техните оптимални възможности за почистване също спомагат за това.

Това се постига благодарение на хигиеничното изпълнение, съответстващо на националните и международните указания и стандарти.Идеално конструираните помпи и технологично безопасните системи за хомогенизиране гарантират например точното спазване на рецептите и надеждното качество на крайния продукт – при постоянна повторяемост и икономичност, дори за продължителни периоди.

Заедно с крайните потребители и официалните органи, работим в технически комисии за изготвяне и преразглеждане на съответните указания. Това ни позволява да насочим нашите действия към текущите нужди на клиентите, като непрекъснато обновяваме своите познания.

LEWA system for homogenization of food

Предимствата накратко

Помпи, системи и блокове от висок клас

Осигуряваме помпи от висок клас, интегрирани в цялостни системи и блокове за конкретните приложения. Разбира се, неизменно осигуряваме доказаното качество на LEWA.

Лесно почистване

Особено важно предимство за фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост е това, че нашите системи могат бързо и лесно да се почистват с почистващи препарати или пара.

Свеждане на престоите до минимум

Нашите системи са изключително надеждни и изискват малко поддръжка. По този начин можете да извлечете максимума от производството и да избегнете скъпо струващи престои.

Санитарно-хигиенна конструкция

Фино полираните повърхности и конструкцията с минимално мъртво пространство са в основата на системното проектиране, съответстващо на всички хигиенни норми в отрасъла.

Икономични решения

Винаги доставяме икономични помпи, системи и блокове със сведено до минимум потребление на енергия, висока ефективност, ниски потребности от поддръжка и дълъг експлоатационен срок.

Изпитана модулна система

Конструираме нашите системи и блокове с модулна конструкция с различни комбинации от двигатели и глави на помпите за различни приложения.

Специални материали

По заявка можем да изработим системи със специални материали – например Hastelloy, титан, неръждаема стомана Duplex или други материали. Ако се интересувате, се обърнете към нашия ръководител по продуктите.

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашите патентовани мембранни дозиращи помпи използват метални или PTFE мембрани тип „сандвич“ със системата за защита на мембраната (DPS) за максимално безопасна експлоатация.

Международни стандарти

Помпите, системите и блоковете LEWA са в съответствие с основните международни стандарти като DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX и TA-Luft. Разбира се, можете да определите и свои стандарти.

Приложения

Продукти

Мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® от LEWA е всестранно надарена – тя може да се използва във всички отрасли за дозиране и смесване.

Санитарно-хигиенна LEWA ecoflow

LEWA ecoflow sanitary food pump

Мембранната дозираща помпа ecoflow® в санитарно-хигиенно изпълнение е идеалната помпа за хранителни и фармацевтични продукти.

LEWA ecoflow бутална дозираща помпа

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

Буталната дозираща помпа LEWA ecoflow® е високоефективната и икономична дозираща помпа за по-елементарни задачи за пренасяне или дозиране.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecosmart® е евтината дозираща помпа за различни приложения, която може бързо и удобно да се поръча от магазина онлайн.

Механична мембранна дозираща помпа LEWA ecodos

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Механичната мембранна дозираща помпа ecodos® от LEWA е подходяща за всички задачи за пренасяне и дозиране в диапазона на ниските налягания.

Санитарно-хигиенна LEWA ecodos

LEWA ecodos food pump

Мембранната дозираща помпа LEWA ecodos® в санитарно-хигиенно изпълнение е идеалната помпа за хранителни и фармацевтични продукти в диапазона на ниските налягания.

Мембранни дозиращи помпи LEWA intellidrive

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Използвайте мембранни дозиращи помпи със сервоуправление за прецизно дозиране и смесване на флуиди в дозиращи съоръжения и системи.

Технологична мембранна помпа LEWA ecoflow

LEWA high pressure pump for process engineering

Технологичната мембранна помпа LEWA ecoflow е шампионът сред новаторските и универсални технологични помпи за процеси с високо налягане.

Технологична помпа LEWA triplex

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex е най-компактната технологична помпа в света за процеси с високо налягане във всички отрасли на промишлеността. Обърнете се към нас – ще се радваме да помогнем!

Ротационна бутална помпа Pomac

Pomac rotary lobe pump PLP

Гъвкавата помпа за приложения по хигиеничните стандарти – до сложни стерилни приложения с редки, гъсти и/или чувствителни на разкъсване флуиди. Хигиенична ротационна лопаткова помпа (ротационна обемна помпа).

Двойна винтова ротационна помпа Pomac PDSP

Pomac Schraubenspindelpumpe

Двойната винтова ротационна помпа Pomac е идеалното решение за хигиенични технологични процеси в хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната промишленост. Научете повече тук!

Центробежна помпа Pomac

Pomac centrifugal pump

Центробежните помпи Pomac от неръждаема стомана за слабо вискозни флуиди се характеризират с оптимални хидравлични данни, единствена по рода си модулна конструкция и множество варианти за уплътненията на валовете. Технология: Хигиенична центробежна помпа от неръждаема стомана

Стандартна пневматична помпа Wilden

Wilden air operated diaphragm pump

Като изобретател на пневматичната двойно-мембранна помпа, задвижвана със сгъстен въздух, Wilden Pump & Engineering Co. пуска на пазара първата помпа с такава конструкция през 1955 година. Двойно-мембранна бутална обемна помпа със задвижване със сгъстен въздух

Wilden sanitary/hygienic

Wilden Sanitary/Hygienic Druckluftpumpen vom Vertriebspartner Nummer Eins in Deutschland. Wir beraten Sie gerne.

Производствени инсталации

LEWA metering and mixing system

LEWA разработва цялостни системи за дозиране, смесване и зареждане на флуиди. Свържете се с нас и ни позволете да ви консултираме!

Дозиращи системи по спецификация на клиента

LEWA metering system

LEWA ще ви осигури дозиращи системи, конструирани по вашите спецификации. Доверете се на 60-годишния опит в дозиращите технологии за различни отрасли.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin Kompressoren, Howden Kompressoren sind ausgelegt für lange Laufzeiten bei kontinuierlichem Betrieb.

Смесителна технология Chemineer

Chemineer agitators

Chemineer смесваща технология. Миксерите на Chemineer предлагат широк спектър от турбинни миксери до бъркачки, които са приложими в почти всички процеси, изискващи разбъркване на течности или газ.

Референции

 • Chocolate production

  Производство на шоколад

  Производство на шоколад

  Предизвикателството на клиента: Производство на сложна маслена маса (с ниска до висока гъстота) с рафинирана захар

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Помпа

  Подробно окомплектоване: Монтаж на помпи PLP3-3 и PLP2-2 със задвижване, основна рама, съединения и защита на съединенията

  Главен продукт/продукти LEWA: Бутална помпа Pomac

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  МазнинаНе е посочено250-10 000
  ПазарТехнологичен процесКлиент
  Хранително-вкусова промишленостСладкарство – шоколадBühler AG

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега