Разреждане на натриев лаурил етер сулфат за производството на перилни и почистващи препарати

Днес се използват най-различни повърхностно активни вещества за производство на перилни и почистващи препарати, шампоани и душ-гелове, универсални почистващи средства и други продукти.

Най-масово използваното повърхностно активно вещество е натриевият лаурил етер сулфат (LES).

LEWA проектира и изгражда дозиращи и смесителни системи за производство на перилни и почистващи препарати или козметика.

Решение

При ежедневно потребление на LES над 1000 kg е добре да се изчисли изплащането при преминаване към разреждане на място с непрекъснатия смесител на LES от LEWA.

В този случай се купува силно концентриран LES, разрежда се до желаната технологична концентрация и се оставя на съхранение. В зависимост от дневното потребление, инвестицията в система за непрекъснато смесване LEWA може да се изплати в рамките на няколко месеца.

Предимствата на системата за непрекъснато смесване LEWA са:

  • Установими икономии
  • По-голяма гъвкавост при производството
  • Индивидуален избор на консерванти
  • Малко потребление на консерванти
  • Повече независимост
  • Времето за съхранение значително се удължава

Технологична схема на смесителя за непрекъснат режим

Описание на функцията:

Два типични варианта с или без смесител за лаурил естер сулфат (LES) за непрекъснат режим

LES (70% концентрация), вода и консервант по избор се пренасят едновременно, подавани от помпи или от диференциално налягане към динамичен смесител и се смесват. Синхронизираният контрол на задвижващите мотори на съответните помпи осигурява непрекъснато еднакво качество на разредения разтвор чрез контрол на дебита.

Желаната концентрация, както и производителността, може да се регулират от контролния панел на таблото за управление или – по желание – чрез дистанционен сигнал.

Достъпен капацитет на системата: 1-15 t/h разреден LES.

Основна информация

Натриевият лаурил етер сулфат (LES) е препарат за почистване, разтворим в масла и мазнини.

Благодарение на неговата пенливост, LES се използва в много козметични продукти и като разтворител на мазнини. За производството на тези продукти LES се използва предимно в първоначална концентрация между 26 и 28%.

LES се купува с промишлена концентрация 28%, а когато се купува готово разредено повърхностно активно вещество, се купува и голямо количество вода за разреждане, което увеличава транспортните разходи.

Друг вариант е да се купи LES с концентрация 70% и в началото на процеса да се разреди в смесителен резервоар до желаната концентрация. Това обаче означава допълнително време и разход на енергия и има отрицателно въздействие върху производителността на системата.

Лице за контакт

  • Sales Office Bulgaria
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH – Technical office Sofia
  • +359 2 8654088
  • office@lewa-bg.com

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега