LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

LEWA ecodos®
Механична мембранна дозираща помпа

LEWA ecodos е безопасна, надеждна и ефективна мембранна дозираща помпа с механично задвижване на мембраната, която осигурява много възможности. Тя е подходяща за почти всички задачи за дозиране и пренасяне в диапазона на ниските налягания. Нейната мултиплексна функция позволява използване в допълнителни приложения – например задачи за пренасяне с ниски пулсации, дозиране по рецепта и смесване.

ecodos осигурява дебит от 0,4 до 1500 l/h на глава на помпа и максимално нагнетателно налягане 20 bar.

LEWA ecodos®
Оптималното решение в диапазона на ниските налягания.

Много задачи за дозиране се изпълняват в диапазона на ниските налягания. По принцип помпи за високо налягане като LEWA ecoflow също могат да се използват там, но това обикновено не е ефективно.

Друга важна причина да се използват дозиращи помпи с механично задвижване е, че те предпазват флуида в помпата от замърсяване, защото в помпата не се използва хидравлично масло. Много клиенти предпочитат мембранни помпи с механично задвижване – особено за фармацевтични приложения и флуиди, които реагират с хидравлично масло.

По тази причина LEWA предлага серията ecodos като ефективно и безопасно решение за работа с флуиди в диапазона на ниските налягания.

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Добри причини да изберем LEWA ecodos®

LEWA ecodos е мембранна дозираща помпа с механично задвижване със следена 4-слойна мембрана тип „сандвич“ за ниски налягания, която има редица предимства в сравнение с подобни помпи.

Metering accuracy

Настройка за точно дозиране

Дори в условия на ниско налягане, мембранната помпа ecodos има прецизно регулиране на дебита от ± 1%. Можете да постигнете точен и широк диапазон на регулиране до 1:50, благодарение на възможността за регулиране на помпата по дължината на хода и/или скоростта на въртене.


Various sizes and configurations

Различни размери и оборудване

LEWA ecodos може прецизно да се регулира според вашите изисквания: С 13 изходни мощности, варианти за материал 316/316L (1.4401/1.4404), PVC, PVDF и PTFE, и адаптирани аксесоари, мембранната дозираща помпа е подходяща за почти всяка задача за пренасяне в диапазона на ниските налягания.


Control systems

Интегриране в системи за управление с отворен и затворен цикъл

Можете просто да интегрирате LEWA ecodos в съществуващата производствена система: Можете да контролирате изхода от страната на мотора с честотен преобразувател или с автоматично регулиране на хода. Ще се радваме да ви консултираме, за да осигурим максимално ефективна работа на помпите.


Херметично затворена

Дозиращата мембранна помпа ecodos има механично (а не хидравлично) задвижване. Това означава, че флуидът в помпата няма да се замърсява с хидравлично масло или други фактори на средата.

Високо ниво на производствена надеждност

Дори при повредена мембрана е възможно работата да продължи. Така ще имате достатъчно време за реакция, за да уредите техническо обслужване. Това осигурява високо ниво на производствена надеждност.

PTFE мембрана тип „сандвич“

4-слойната PTFE мембрана тип „сандвич“ не само е изключително стабилна и дълготрайна. Тя също така се следи непрекъснато по време на работа с патентованата система DPS за следене на мембраната.

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Взривозащитена конструкция

Доставяме помпи, оборудване и системи по заявка с взривозащитена конструкция за работа във взривоопасни зони до EX 1 . По този начин гарантираме максимална сигурност.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

Аксесоари по точна спецификация

Обръщаме внимание на всички детайли: Всички електрически и електронни аксесоари за мембранната дозираща помпа са идеално приспособени към конкретния продукт – от контактния предавател до честотния инвертор.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Санитарно-хигиенна конструкция

Помпите и системите LEWA със санитарно-хигиенна конструкция се предлагат за приложения, изискващи изключително висока чистота – например в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Пълна документация

В процеса на изготвяне на документацията се съобразяваме с вашите изисквания и осигуряваме протоколи от проверки, отпечатваме мостри, диаграми с изходните характеристики и регистрационни документи по заявка.

Устройства за контрол и регулиране

С изпитаните устройства за контрол и регулиране за често извършваните стандартни операции с мембранните дозиращи помпи – например серийното дозиране – технологичният процес се изпълнява по-бързо и по-лесно.

Асортимент

Мембранната дозираща помпа LEWA ecodos се предлага с различни размери – в зависимост от приложението. Тази помпа осигурява дебити от 2 до 1500 l/h.

Тип помпа/дебит
Допустимо налягане за неръждаема стомана
Допустимо налягане за пластмасаДопустима температура [°C]
[l/h][bar][bar] VAPVCPVDF
22012806080
42012806080
62012806080
122012806080
251010806080
501010806080
901010806080
1801010806080
3507,57,5806080
5507,57,5806080
75055806080
110055806080
150055806080

Монтажни размери

Спестете място и тегло с мултиплексна конфигурация на помпите. Дозирайте едновременно различни течности с различни глави на помпите.

Монтажни размери

ТипL [mm]W [mm] ∆W [mm]H [mm]
2-5036022085480
90-350425220120570
550595270175660
750-1500¹)500400-800
750-1500²)500900250450

1) вертикален монтаж на мотора

2) хоризонтален монтаж на мотора

Монтажни размери

Assembly dimensions LEWA ecodos

Отрасли

Рафинерии
Рафинерии

Рафинерии

Вече 60 години доставяме дестилационни съоръжения за преработка на суров петрол. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Нефтопродукти
Нефтопродукти

Нефтопродукти

Ще ви осигурим дълготрайни помпи и дозиращи системи за хидрокрекинга. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Пластмаси
Пластмаси

Пластмаси

LEWA ще ви помогне при всички смесителни процеси, обработката на полиетилен и екструдирането на пластмаси със съоръжения и системи по поръчка.
Прочетете повече

Перилни и почистващи препарати
Перилни и почистващи препарати

Перилни и почистващи препарати

Предлагаме надеждни системи с контрол на формулите за производството на почистващи и перилни препарати. Попитайте експертите на LEWA за повече информация още сега!
Прочетете повече

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега