LEWA ecoflow sanitary food pump

LEWA ecoflow® – санитарно-хигиенна
мембранна дозираща помпа

Санитарно-хигиенната LEWA ecoflow е най-модерната мембранна дозираща помпа в света – тя осигурява безопасност за съоръженията и околната среда при производството на хранителни и фармацевтични продукти.

Нашите експерти конструират задвижващи агрегати и глави на помпите специално за вашето приложение. Мембранната дозираща помпа ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение осигурява дебит до 6 m³/h на глава на помпа и налягане до 500 bar.

LEWA ecoflow® в санитарно-хигиенно изпълнение
Първият избор при помпите за фармацевтични и хранителни продукти.

Строги изисквания от гледна точка на технологията трябва да се спазват в производството на хранителни и фармацевтични продукти. Затова предлагаме изпитаната мембранна дозираща помпа LEWA ecoflow и в санитарно-хигиенно изпълнение.

Тук съчетаваме силните страни на ecoflow – например високата точност на дозирането и изключителната надеждност – със специални адаптации за използване в хигиенични условия. Примери за такива адаптации са минималното мъртво пространство и полираните повърхности.

Благодарение на изпитаната модулна система, мембранните дозиращи помпи ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение могат да се конфигурират и с различни глави и задвижвания за почти всички приложения като помпи за хранителни и фармацевтични продукти.

И тук ние определяме технологичните и качествените стандарти: Всяка помпа ecoflow е оборудвана с патентованата система DPS за защита на мембраната и се произвежда в Германия.

LEWA ecoflow sanitary food pump

Добри причини да изберем LEWA ecoflow® в санитарно-хигиенно изпълнение

Санитарно-хигиенната LEWA ecoflow е мембранна дозираща помпа с хидравлично задвижване за хигиенични приложения в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, която осигурява редица предимства в сравнение с други подобни помпи.

Hygienic Design

Изпълнение, съответстващо на санитарно-хигиенните норми

При производството на хранителни и фармацевтични продукти трябва да се спазват специални изисквания: LEWA ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение ги покрива с полираните повърхности и минималното мъртво пространство. Всички сертификати по отрасловите стандарти са на разположение.


FDA compliant

Съответстващи на изискванията на FDA части в директен контакт с флуида в помпата

Всички части на мембранната дозираща помпа LEWA ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение, които са в директен контакт с флуида в помпата, са в съответствие с изискванията на FDA. Те също така не съдържат животински мазнини и са проверени и документирани в съответствие с USP Клас VI. По този начин гарантираме напълно хигиенични процеси и безопасна употреба.


Safe pumps

Напълно безопасен пуск

Пускът на помпата ecoflow е лесен и безопасен: Когато не работи, пружина винаги изтегля мембраната в неутрално положение. Така се гарантира, че мембраната няма да се повреди поради неправилно положение при пуска.


Suction capability

Несравним смукателен капацитет

Мембранната дозираща помпа LEWA ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение се различава от другите помпи със своя несравним смукателен капацитет. С абсолютното смукателно налягане до 0,1 bar, тя не само осигурява голямо разнообразие от възможности за безопасен монтаж, но експлоатационните разходи за цялата система също могат да бъдат по-ниски от тези при подобни помпи.


Ниски разходи за поддръжка и дълъг експлоатационен срок

Серията ecoflow осигурява дълъг експлоатационен срок за всички компоненти и особено ниски разходи за поддръжка и експлоатация. Ако интервалите за редовна поддръжка се спазват, нашите мембранни помпи могат да работят 40 и повече години във вашия производствен процес.


API Standard

Стандартът API 675

Серията ecoflow изпълнява изискванията на действащия международен стандарт за качество API 675 на Американския институт по петрола. Той включва всички изисквания за една мембранна дозираща помпа в промишлена употреба по отношение на нейната конструкция, изпълнение, показатели и приемателни изпитвания.


Safety manometre

Безопасност и надеждност в крайно тежки експлоатационни условия

За нас безопасността и надеждността са на първо място: Помпата не се поврежда дори при възникване на грешки в работата или крайно тежки експлоатационни условия. Осигуряваме максимална защита за потребителя и машината с вградени механизми за безопасност – не само при превишаване на основното налягане, но и при затваряне на нагнетателния или смукателния тръбопровод.


Polished surfaces

Механично полирани повърхности

За да спазват строгите санитарно-хигиенни норми, всички повърхности на помпите са механично полирани (1.4571: RA < 0,8 µm) или електрополирани (1.4435: RA < 0,5 µm).

Diaphragm

Патентована мембрана тип „сандвич“

Нашата патентована мембрана LEWA тип „сандвич“ не само е изключително дълготрайна, но и добре защитена. Системата DPS за защита на мембраната LEWA и системата за следене на мембраната ни позволяват да гарантираме, че мембраната няма да се скъса по време на работа и че флуидът в помпата няма да се замърси.

Pressure valve

Интегриран предпазен клапан

Предпазен клапан в хидравличната част на мембранната помпа предотвратява потенциални условия на претоварване по време на работа. Този клапан може да се регулира индивидуално и така да се адаптира към различни условия на експлоатация.


Просто почистване и стерилизиране (CIP и SIP)

Помпите LEWA ecoflow могат да се почистват (почистване на място) и стерилизират (стерилизиране на място) лесно, без да е необходимо системата да се разглобява.

Пълна проследимост на всички метални изделия

Всички метални изделия се документират изцяло, за да бъдат напълно проследими в съответствие с EN 10204 3.1b.

Висока енергийна ефективност

Мембранните помпи LEWA постигат най-високата ефективност от всички помпени технологии. Нашата серия ecoflow също съчетава високата ефективност с ниско енергопотребление.


Смесване на различни флуиди

По желание могат да се използват мултиплексни помпи с различни скорости. По този начин флуиди с най-различен вискозитет могат да се пренасят и смесват икономично само с една помпа.

Световни стандарти

Когато конструираме помпи, спазваме действащите световни стандарти като VDMA 24284, 24286-10 и указанията на FDA.

Херметично затворена

Мембранните помпи работят без подвижни уплътнения в технологичната област на флуида. Така се образува херметично затворено работно пространство. Няма изпускане на вредни емисии навън, а замърсяването на флуида е невъзможно.

Видеоматериали за LEWA ecoflow® в санитарно-хигиенно изпълнение

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Минимизиране на пулсациите

С използването на множество помпи, конструирани за минимизиране на пулсациите, може да се избегне употребата на демпфери на пулсации. Идеални за лесно развалящи се или леко замърсени флуиди (с възможност за CIP/SIP).

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Следене на налягането и дебита

С интелигентната система за следене и контрол LEWA осигуряваме непрекъснато следене и прецизен контрол на дебита и налягането в помпата.

Специални задвижващи агрегати за чисти помещения

За приложения във фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост осигуряваме специални задвижващи агрегати с водно охлаждане за чисти помещения, предотвратяващи замърсяването и образуването на прах.

Взривозащитена конструкция

Доставяме помпи, оборудване и системи по заявка с взривозащитена конструкция за работа във взривоопасни зони до EX 1 . По този начин гарантираме максимална сигурност.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Технологията intellidrive

С помощта на силно динамичния сервомотор можете да регулирате хода на помпата според изискванията на системата и процеса.

Асортимент

С комбинацията от различни глави на помпите и редуктори, мембранните дозиращи помпи LEWA ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение осигуряват широк диапазон от показатели. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Данни за задвижващия агрегат

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
LDB 15 2000
LDC 15 5000
LDD 30 7000
LDE 30 20 000
LDF 55 24 500
LDG 60 35 000

Общ преглед на показателите

Performance overview LEWA ecoflow

Монтажни размери

Тип L [mm] B [mm] ΔB [mm] H [mm]
LDB 400 400 185 260
LDC 450 500 220 320
LDD 700 750 280 610
LDE 800 900 350 690
LDF 1130 900 430 940
LDG 1300 1300 490 1000

Монтажни размери

Assembly dimensions LEWA ecoflow

Варианти на главите на помпите

Предлагаме различни глави на помпите за различни приложения. Тук асортиментът включва от универсални варианти до специфични конструкции за високи температури, налягания или агресивни флуиди.

Глава на помпа M900

Модерна универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за максимална експлоатационна надеждност. Патентованата технология за защита на мембраната DPS осигурява също така несравними смукателни възможности – единствени по рода си при хидравлично задвижваните мембранни помпи в световен мащаб. Може да се монтира на всички помпи ecoflow.

Тип M900
Налягане 500 bar
Дебит 6 m³/h
Температура -20/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

Отрасли

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега