LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Мембранна дозираща помпа LEWA intellidrive®

Технологията LEWA intellidrive може да се използва за конфигуриране на смукателния и нагнетателния ход на помпата и за индивидуално моделиране на нейните работни характеристики!

Динамичният сервомотор модулира хода на помпата според изискванията на вашата система и процес. По този начин се елиминира регулирането на хода, което обикновено е необходимо при дозиращите помпи. Мембранните дозиращи помпи LEWA intellidrive осигуряват дебити до 4 m³/h и нагнетателни налягания до 1000 bar.

Мембранни дозиращи помпи LEWA intellidrive®
дозиращи помпи за флуиди със специални кинематични свойства.

Флуиди със специални кинематични свойства се използват в много задачи за зареждане и прецизни хроматографски процеси във фармацевтичната промишленост. Разработихме технологията LEWA intellidrive за тази цел. Динамичният сервомотор позволява регулиране на продължителността на хода на помпата без ограничение, за да можете да моделирате индивидуалните работни характеристики на помпата според изискванията на вашата система и технологичен процес.

Този интелигентен контрол на движението позволява също така дозирането на флуиди с голям вискозитет и улеснява дозирането на много малки обеми, дори при много широки диапазони на регулиране. В комбинация с точно синхронизирана втора помпа могат да се постигнат дебити почти без пулсации.

Технологията intellidrive се предлага както при мембранната дозираща помпа LEWA ecoflow, така и при мембранната дозираща помпа ecodos.

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Добри причини да изберем LEWA intellidrive®

Помпите LEWA intellidrive са мехатронни мембранни дозиращи помпи с интелигентна технология за задвижване със сервомотор. Новаторското сервоуправление осигурява редица предимства в сравнение с другите задвижващи технологии.

High Viscosity

Флуиди с голям вискозитет

Със своя забавен смукателен ход, LEWA intellidrive е много подходяща за флуиди с голям вискозитет до 100 000 mPa∙s – например пчелен мед. Тази характеристика прави LEWA intellidrive уникална в сравнение с други помпи.


Control systems

Лесно интегриране в системите за контрол на процесите на по-високо ниво

Интерфейси като Ethernet и Profibus осигуряват безпроблемно системно интегриране. Помпите могат да се интегрират като локално оборудване в технологиите за контрол на процесите на по-високо ниво. Фабрично осигурените куплунги на мотора на помпата свързват захранващите и комуникационните проводници с устройството за управление. Аналоговите входове и изходи, например за контрол на клапаните, може да се увеличат.


Wide adjustment range

Широк диапазон на регулиране

Прецизността е нашето предимство: Задвижването на дозиращата помпа LEWA intellidrive може да се регулира в изключително голям диапазон от най-малко 1:150. Това ни позволява да изпълним най-строгите изисквания при по-претенциозните задачи за дозиране – например във фармацевтичната промишленост.


Suction-pressure stroke

Индивидуални характеристики на смукателния и нагнетателния ход

Технологията LEWA intellidrive може да се използва за моделиране, програмиране и запаметяване на индивидуалните характеристики на смукателния и нагнетателния ход. С използването на различните честоти на смукателните и нагнетателните ходове, флуиди с голям вискозитет се поемат бавно и с малка загуба на налягане през по-малката номинална ширина на клапана, след което бързо се подават към технологичния процес с нагнетателния ход.


Synchronization for pulsation reduction

Синхронизиране на помпи за намаляване на пулсациите

Използването на две синхронизирани помпи intellidrive може да осигури дебит почти без пулсации. По този начин, в някои случаи тръбопроводната система може да мине без демпфери на пулсации. Те често се почистват трудно, особено в хигиенични приложения.


Задачи за прецизно зареждане и флуидна хроматография

Неограниченото регулиране на продължителността на хода позволява успешно пренасяне на флуиди със специални кинематични свойства. Това я прави изключително подходяща като дозираща помпа при задачи за зареждане или в най-прецизните системи за хроматография във фармацевтиката.

Подходяща за най-малките дебити

LEWA intellidrive осигурява прецизна работа с изключително малки дебити – до 1 ml/h. Никоя друга промишлена помпа не постига степента на прецизност, изисквана често във фармацевтичните и биотехнологичните производства.

Стандартът API 675

Серията intellidrive изпълнява изискванията на действащия международен стандарт за качество API 675 на Американския институт по петрола. Този стандарт определя всички изисквания за една бутална помпа в промишлена конфигурация по отношение на конструкцията, изпълнението и показателите. Ще се радваме да ви предоставим и други сертификати, ако желаете.

Видеоматериали за продукти

Варианти

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Нагревателен кожух и охладителна риза

С нагревателните кожуси и охладителните ризи нашите помпи са подходящи за почти всякаква температура и могат да пренасят флуиди при ниски температури или силна горещина.

Специални конструктивни материали

Ако технологията изисква, мокрите части като главите на помпите и клапаните ще бъдат изработени от специални материали – например неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404), стомана Hastelloy или Duplex и PVC.

Връзка за диагностика

Нашите помпи и системи имат връзки, които улесняват диагностиката на тяхната работа. Това се извършва от сервизен техник на място или чрез дистанционно следене.

Интегриран предпазен клапан

Интегриран предпазен клапан предотвратява потенциални ситуации на претоварване. Клапанът може да се регулира индивидуално и да се адаптира към различни условия на експлоатация.

Санитарно-хигиенна конструкция

Помпите и системите LEWA със санитарно-хигиенна конструкция се предлагат за приложения, изискващи изключително висока чистота – например в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Възможност за CIP и SIP

Много помпи, системи и агрегати LEWA могат да се почистват на място (CIP) и стерилизират на място (SIP). За тази цел не е необходимо оборудването да се разглобява.

Пълна документация

В процеса на изготвяне на документацията се съобразяваме с вашите изисквания и осигуряваме протоколи от проверки, отпечатваме мостри, диаграми с изходните характеристики и регистрационни документи по заявка.

Асортимент

С различни глави мембранната дозираща помпа LEWA intellidrive осигурява широк диапазон от показатели. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Данни за задвижващия агрегат

Тип Дължина на хода [mm] Сила на буталния прът [N]
LDB 15 2000
LDC 15 5000
LDD 30 7000
LDE 30 20 000

Общ преглед на показателите

Performance overview LEWA ecoflow
Тип помпа/дебит [l/h] Допустимо налягане за неръждаема стомана [bar] Допустимо налягане за пластмаса [bar]      
      VA PVC PVDF
2 20 12 80 60 80
4 20 12 80 60 80
6 20 12 80 60 80
12 20 12 80 60 80
25 10 10 80 60 80
50 10 10 80 60 80
90 10 10 80 60 80
180 10 10 80 60 80
350 7,5 7,5 80 60 80
550 7,5 7,5 80 60 80
750 5 5 80 60 80
1100 5 5 80 60 80
1500 5 5 80 60 80

Монтажни размери

Спестете място и тегло с мултиплексна конфигурация на помпите или конфигурация в компактната блокова конструкция.

Монтажни размери

Тип L [mm] B [mm] H[mm]
LDB 400 400 260
LDC 450 500 320
LDD 700 750 610
LDE 800 900 690

Варианти на главите на помпите

Предлагаме различни глави на помпите за различни приложения. Тук асортиментът включва от универсални варианти до специфични конструкции за високи температури, налягания или агресивни флуиди.

Глава на помпа ecodos

Глава на помпа ecodos: Глава на мембранна помпа с механично задвижване със следена четирислойна мембрана тип „сандвич“; много стабилна технология за глава на помпа за налягания до 20 bar.

Тип ecodos
Налягане 20 bar
Дебит 1,5 m³/h
Температура +80 °C
Вискозитет 500 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи intellidrive ecodos.

Глава на помпа M900

Модерна универсална глава на мембранна помпа с PTFE мембрана тип „сандвич“ за максимална експлоатационна надеждност. Патентованата технология за защита на мембраната DPS осигурява също така несравними смукателни възможности – единствени по рода си при хидравлично задвижваните мембранни помпи в световен мащаб. Може да се монтира на всички помпи ecoflow.

Тип M900
Налягане 500 bar
Дебит 6 m³/h
Температура -20/+150 °C
Вискозитет 100 000 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи ecoflow.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

Глава на помпа M200

Доказана глава на помпа с метална мембрана за много големи налягания и високи температури. Подходяща също и когато се изисква висока степен на устойчивост на дифузия. Мембраната работи между две контурни плочи, ограничаващи отклонението на мембраната и осигуряващи изключителна степен на експлоатационна надеждност. Системата за следене на мембраната предлага допълнителна безопасност, като незабавно показва повредата в даден слой на мембраната.

Тип M200
Налягане 1200 bar
Дебит 5 l/h
Температура -40/+200 °C
Вискозитет 500 mPa∙s
Оперативна готовност Може да се монтира на всички мембранни дозиращи помпи intellidrive ecoflow ≤ LDE.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Отрасли

Химикали
Химикали

Химикали

LEWA доставя отделни помпи за химикали и системни решения по поръчка за различни области на приложение в химическата промишленост.
Прочетете повече

Пластмаси
Пластмаси

Пластмаси

LEWA ще ви помогне при всички смесителни процеси, обработката на полиетилен и екструдирането на пластмаси със съоръжения и системи по поръчка.
Прочетете повече

Перилни и почистващи препарати
Перилни и почистващи препарати

Перилни и почистващи препарати

Предлагаме надеждни системи с контрол на формулите за производството на почистващи и перилни препарати. Попитайте експертите на LEWA за повече информация още сега!
Прочетете повече

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Енергетика
Енергетика

Енергетика

Доставяме помпи и системи за електроцентрали и електроснабдителни дружества. Научете повече за системните решения LEWA за енергетиката.
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Файлове за изтегляне

  • Best partner for best solutions LEWA GmbH (DE)
    Überblick über LEWA- und Partner-Produkte2.0 MB  | pdf | 23.05.2019
  • Product Portfolio Clean Process Markets (EN)
    Solutions for our markets: - Fine chemicals - Biopharmaceuticals - Pharmaceutical industry - Cosmetics industry - Veterinary medicine industry - Food and beverage industry - Nutritional supplement industry - Electronics and industrial cleaning419 kB  | pdf | 21.03.2019
  • Produkt Portfolio Clean Process Markets (DE)
    Lösungen für: - Feinchemie - Biopharmazie - Pharmaindustrie - Kosmetikindustrie - Veterinärmedizinische Industrie - Lebensmittel- und Getränkeindustrie - Nahrungsergänzungsmittelindustrie - Elektronik- und industrielle Reinigung 596 kB  | pdf | 21.03.2019

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега