Pomac screw pump

Двойна винтова ротационна помпа Pomac PDSP

Pomac има богат опит в конструирането и производството на помпи за хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост. Със своето максимално диференциално налягане от 16 bar и максимален дебит от 90 m³, двойните винтови ротационни помпи PDSP са оптималното решение за най-различни приложения в тези отрасли. Те са и много икономични, тъй като са подходящи както за пренасяне, така и за стерилизиране/почистване („2 в 1“).

Двойна винтова ротационна помпа Pomac PDSP
Винтовата ротационна помпа за технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост и фармацевтиката

Съответствие с EHEDG, диапазони с високи скорости, възможност за пренасяне на флуиди с много малък и много голям вискозитет, прост монтаж и демонтаж – това са основните изисквания в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост. Двойната винтова ротационна помпа Pomac PDSP изпълнява всички тях и много други: Винтовите ротационни помпи Pomac осигуряват високи показатели, надеждност и внимателно боравене с обработваните флуиди. Тяхната специалност са както простите, така и сложните хигиенични технологични процеси и приложения.

Имате избор между тип PDSP2 и PDSP3, различни уплътнителни системи и конструктивни материали. Заедно с нашите специалисти можете да конфигурирате идеалното решение за вашето хранително, фармацевтично или козметично приложение.

Pomac screw pump

Добри причини да изберем двойна винтова ротационна помпа PDSP

По данните за вашия продукт и вашето приложение нашите специалисти могат да проектират двойна винтова ротационна помпа Pomac PDSP по поръчка за вас.

Viscosities

Широк диапазон от скорости за различни вискозитети

Диапазонът от скоростите достига 3600 об/min. Това прави винтовата ротационна помпа подходяща за пренасяне на флуиди както с много малък, така и с много голям вискозитет. От свързващите вещества, киселините и соковете до душ геловете, лепилата и кравето масло, помпите Pomac са най-подходящото решение както за пренасяне, така и за стерилизиране или почистване („2 в 1“).


Precise

Винтове с висока прецизност

За надеждна и ефективна експлоатация тези помпи имат два прецизно конструирани винта, осигуряващи оптимизиран ход. За всеки размер помпа се предлагат два различни вида винтове – всеки със специфична резба.


Съответствие с указанията на EHEDG

Двойните винтови ротационни помпи Pomac PDSP са сертифицирани от EHEDG. Тяхната конструкция съответства на указанията на Европейската група за хигиенично конструиране и проектиране (EHEDG) и следователно е оптимизирана за използване в хигиенични приложения. Осигурени са големи възможности за лесно почистване.

Висок смукателен капацитет

Винтовата ротационна помпа Pomac PDSP е самозасмукваща. Това означава, че тя може самостоятелно да обезвъздушава смукателния тръбопровод на помпата, без външна помощ.

Пренасяне на по-претенциозни флуиди без пулсация

Помпата е конструирана за пренасянето на по-претенциозни флуиди и течности, съдържащи по-претенциозни твърди компоненти. Тя осигурява поток без пулсация.

Варианти

Различни видове уплътнения

Единично механично уплътнение, двойно механично уплътнение или елипсовидна гарнитура.

Специални материали за уплътненията на валовете

SiC или Tc (волфрам). С О-пръстен от Viton®/EPDM/PTFE/Kalrez®.

Полирани повърхности

Повърхностите в контакт с продукта имат гладкост RA <= 0,8 µm. Тези повърхности могат да се полират и до гладкост RA < 0,5 µm, ако е необходимо за спазването на по-строги разпоредби в хранително-вкусовата промишленост.

Технически данни

Данни за показателите

<div class="table-responsive"><table class="table table-condensed"><thead><tr><th scope="col"></th><th scope="col">PDSP2</th><th scope="col">PDSP3</th></tr></thead><tbody><tr><td>Макс. диференциално налягане</td><td>16 bar</td><td>16 bar</td></tr><tr><td rowspan="1">Макс. дебит</td><td rowspan="1">40 m³/h</td><td rowspan="1">90 m³/h</td></tr><tr><td rowspan="1">Макс. Скорост</td><td rowspan="1">3600 об/min</td><td rowspan="1">3600 об/min</td></tr><tr><td rowspan="1">Макс. температура</td><td rowspan="1">135 °C</td><td rowspan="1">135 °C</td></tr><tr><td rowspan="1">Макс. вискозитет</td><td rowspan="1">1 000 000 mPa·s</td><td rowspan="1">1 000 000 mPa·s</td></tr><tr><td rowspan="1">Свободен проход</td><td rowspan="1">20 mm</td><td rowspan="1">30 mm</td></tr><tr><td rowspan="1">NPSH(R)</td><td rowspan="1"><2 m</td><td rowspan="1"><2 m</td></tr></tbody></table></div>

PDSP2PDSP3
Макс. диференциално налягане16 bar16 bar
Макс. дебит40 m³/h90 m³/h
Макс. Скорост3600 об/min3600 об/min
Макс. температура135 °C135 °C
Макс. вискозитет1 000 000 mPa·s1 000 000 mPa·s
Свободен проход20 mm30 mm
NPSH(R)<2 m<2 m

Pomac Screw Pump performance overview

Монтажни размери

Монтажни размери

МоделPDSP2PDSP3
Монтажни размери [Д x Ш x В]590 x 240 x 175740 x 320 x 175

Размери

Pomac Screw Pump installation dimensions

Лице за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега