Инжектиране на есенции при производството на безалкохолна бира с дозиращи системи LEWA

Осигуряването на постоянно добър вкус и качество е от най-голямо значение за производителите на напитки.

Това обаче е особено трудно за постигане в хранително-вкусовите технологии, изискващи висока точност, каквато е производството на бира. Това е така, защото някои съставки – например есенциите – трябва да се добавят в точния момент и в правилната пропорция.

Помпите LEWA ecodos от санитарно-хигиенната серия отговарят на изискванията на този хигиеничен процес поради своята висока надеждност и прецизност на дозиране.

Решение

Решението на LEWA за трудната задача за инжектиране на есенции при производството на бира:

  • Използва се дозираща помпа LEWA ecodos за инжектиране на есенции
  • Есенциите се съхраняват в резервоар, оборудван с бъркалка, почистваща сфера и два превключвателя за ниво
  • Филтър от смукателната страна на помпата предотвратява запушването на клапаните
  • Дебитът на помпата се регулира непрекъснато с електромагнитен разходомер и контролна верига, за да се поддържа пропорцията спрямо дебита на бирата
  • Пълен контрол с ПЛК. Освен това системата работи и „ръчно“. В този случай дебитът се регулира чрез потенциометър
  • На нагнетателната страна има контактор, който предпазва помпата от свръхналягане
  • Всички материали в контакт с продукта имат гладкост под Ra < 0,8 μm (SS 316 L)
Injection of flavoring agents, scheme

Основна информация

В хранително-вкусовата промишленост се използват три основни вида есенции:

<table class="table table-condesed"><thead><tr><th scope="col">Тип</th><th scope="col">Описание</th></tr></thead><tbody><tr><td>Натурални есенции</td><td>Есенции, получени от растителни и животински суровини чрез физически, микробиологични или ензимни процеси. Те могат да се използват в натурален вид или да се преработят за консумация от хората, но не могат да съдържат натурално-еквивалентни или изкуствени есенции.</td></tr><tr><td>Натурално-еквивалентна есенция</td><td>Есенции, получени чрез синтез или изолирани чрез химични процеси, които са химически и органолептично еквивалентни на натуралните есенции, съдържащи се в продуктите, предназначени за консумация от хората. Те не могат да съдържат изкуствени есенции.</td></tr><tr><td>Изкуствени есенции</td><td>Есенции, които не се съдържат в натурален продукт за консумация от хората – независимо от това дали продуктът е преработен, или не. Те обикновено се произвеждат чрез фракционна дестилация и допълнителна химическа обработка на химикали с естествен произход. Въпреки че са химически различни, ароматно-вкусовите им характеристики са същите като на натуралните есенции.</td></tr></tbody></table></div>В хранително-вкусовата промишленост се използват три основни вида есенции:

ТипОписание
Натурални есенцииЕсенции, получени от растителни и животински суровини чрез физически, микробиологични или ензимни процеси. Те могат да се използват в натурален вид или да се преработят за консумация от хората, но не могат да съдържат натурално-еквивалентни или изкуствени есенции.
Натурално-еквивалентна есенцияЕсенции, получени чрез синтез или изолирани чрез химични процеси, които са химически и органолептично еквивалентни на натуралните есенции, съдържащи се в продуктите, предназначени за консумация от хората. Те не могат да съдържат изкуствени есенции.
Изкуствени есенцииЕсенции, които не се съдържат в натурален продукт за консумация от хората – независимо от това дали продуктът е преработен, или не. Те обикновено се произвеждат чрез фракционна дестилация и допълнителна химическа обработка на химикали с естествен произход. Въпреки че са химически различни, ароматно-вкусовите им характеристики са същите като на натуралните есенции.

Лице за контакт

  • Sales Office Bulgaria
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH – Technical office Sofia
  • +359 2 8654088
  • office@lewa-bg.com

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега