LEWA ecodos food pump

LEWA ecodos®
Санитарно-хигиенна мембранна дозираща помпа

Санитарно-хигиенната LEWA ecodos е безопасна, ефективна мембранна дозираща помпа, която осигурява много възможности за производството на хранителни и фармацевтични продукти. Повърхностите са пригодени специално за хигиенните изисквания на производството.

Санитарно-хигиенната ecodos е подходяща за задачи за дозиране и пренасяне в диапазона на ниските налягания, почти няма мъртви пространства и се почиства лесно. Тя осигурява дебит от 0,4 до 1500 l/h на глава на помпа и максимално нагнетателно налягане 20 bar.

LEWA ecodos®
За хигиенични процеси в диапазона на ниските налягания.

Производството на хранителни, медицински и фармацевтични продукти изисква изключително хигиенични условия. LEWA предлага санитарно-хигиенната серия помпи ecodos, за да отговори на тези строги изисквания.

Санитарно-хигиенната помпа LEWA ecodos с изработените от полипропилен или неръждаема стомана глави е херметично затворена и не допуска замърсяване на продукта в помпата. Нейните лесни за почистване повърхности позволяват пълно отстраняване на остатъци от продукта, биологичен материал и микроорганизми.

Тя е правилният избор за задачи за дозиране с ниско налягане до 20 bar и изпълнява както асептичните, така и хигиеничните изисквания с висока надеждност и ефективност. Благодарение на механичното задвижване на мембраната, не е възможно хидравлично масло да замърси флуида в помпата.

LEWA ecodos food pump

Добри причини да изберем LEWA ecodos®

LEWA ecodos в санитарно-хигиенно изпълнение е мембранна дозираща помпа с механично задвижване със следена 4-слойна мембрана тип „сандвич“ за ниски налягания, която има редица предимства в сравнение с подобни помпи.

Metering accuracy

Настройка за точно дозиране

Дори в условия на ниско налягане, мембранната помпа ecodos има прецизно регулиране на дебита от ± 1%. Можете да постигнете точен и широк диапазон на регулиране до 1:50, благодарение на възможността за регулиране на помпата по дължината на хода и/или скоростта на въртене.


Hygienic Design

Изпълнение, съответстващо на санитарно-хигиенните норми

Съответстващото на санитарно-хигиенните норми изпълнение покрива изискванията към производството на хранителни и фармацевтични продукти: Тя има възможно най-малки мъртви пространства и полирани, лесни за почистване повърхности. Разбира се, ecodos притежава всички изисквани за отрасъла сертификати.


FDA compliant

Съответстващи на изискванията на FDA части в директен контакт с флуида в помпата

Всички части на мембранната помпа LEWA ecodos в санитарно-хигиенно изпълнение, които влизат в контакт с флуиди, са в съответствие с изискванията на FDA – най-важните за хигиеничните процеси. Те също така не съдържат животински мазнини и са проверени и документирани в съответствие с USP Клас VI.


Various pump head designs

Различни размери и оборудване

LEWA ecodos може прецизно да се регулира според вашите изисквания: С 13 изходни мощности, варианти за материал 316/316L (1.4401/1.4404), PVC, PVDF и PTFE, и адаптирани аксесоари, мембранната дозираща помпа е подходяща за почти всяка задача за пренасяне в диапазона на ниските налягания.


Механично полирани повърхности

За да спазват строгите санитарно-хигиенни норми, всички повърхности на помпите са механично полирани (1.4571: RA < 0,8 µm) или електрополирани (1.4435: RA < 0,5 µm).

Херметично затворена

Дозиращата мембранна помпа ecodos има механично (а не хидравлично) задвижване. Това означава, че флуидът в помпата няма да се замърсява с хидравлично масло или други фактори на средата.

Високо ниво на производствена надеждност

Дори при повредена мембрана е възможно работата да продължи. Така ще имате достатъчно време за реакция, за да уредите техническо обслужване. Това осигурява високо ниво на производствена надеждност.


PTFE мембрана тип „сандвич“

4-слойната PTFE мембрана тип „сандвич“ не само е изключително стабилна и дълготрайна. Тя също така се следи непрекъснато по време на работа с патентованата система DPS за следене на мембраната.

Пълна проследимост на всички метални изделия

Всички метални изделия се документират изцяло, за да бъдат напълно проследими в съответствие с EN 10204 3.1. По този начин осигуряваме максимална прозрачност и безопасност за вашия производствен процес.

Защитена от работа на сухо и лесна за поддръжка

Помпите са защитени от работа на сухо и се поддържат лесно. Не се поставят никакви подвижни уплътнения.

Варианти

Възможност за мултиплексиране

Отделните задвижващи агрегати с вертикално монтиран мотор пестят място. Друг вариант е да се комбинират задвижващи агрегати с еднаква или различна мощност за намаляване на пулсациите или рецептурно дозиране.

Взривозащитена конструкция

Доставяме помпи, оборудване и системи по заявка с взривозащитена конструкция за работа във взривоопасни зони до EX 1 . По този начин гарантираме максимална сигурност.

Честотен преобразувател

Контролът на скоростта на мембранната дозираща помпа ecodos се осъществява прецизно от доставения честотен преобразувател или други регулируеми задвижвания.

Интегриране в системите за контрол на процесите

Получаването на сигнала при системите за контрол на процесите се извършва аналогово или цифрово. Дебитът се регулира чрез електрическо или пневматично регулиране на хода, или чрез задвижването (честотен преобразувател) на мотора.

Аксесоари по точна спецификация

Обръщаме внимание на всички детайли: Всички електрически и електронни аксесоари за мембранната дозираща помпа са идеално приспособени към конкретния продукт – от контактния предавател до честотния инвертор.

Електрическо регулиране на хода

Ходът на помпата може да се регулира точно според конкретната дозираща операция: Помпите LEWA могат напълно автоматично да се настройват посредством електрическо регулиране на хода с вграден регулатор.

Специфични клапани

LEWA използва различни специфични типове клапани – например специално закалените клапани за втечнени газове или клапаните с минимално мъртво пространство за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Различни геометрии на свързване

Нашите помпи имат всички най-често използвани геометрии на свързване – например по стандарт DIN, стандарта на BASF за високо налягане, американския ANSI, JIS или по вашите специфични изисквания.

Устройства за контрол и регулиране

С изпитаните устройства за контрол и регулиране за често извършваните стандартни операции с мембранните дозиращи помпи – например серийното дозиране – технологичният процес се изпълнява по-бързо и по-лесно.

Референции

 • Metering of citric acid

  Дозиране на лимонена киселина

  Дозиране на лимонена киселина

  Предизвикателството на клиента: При технологията за извличане лимонената киселина трябва надеждно да се дозира

  Окомплектоването на доставката на LEWA: Платформа

  Подробно окомплектоване: 1 специално конструирана дозираща система с 1 санитарна помпа LEWA ecodos, тип 550

  Главен продукт/продукти LEWA:
  специално конструирана дозираща система
  санитарно-хигиенна LEWA ecodos

  ФлуидНалягане в barДебит в l/h
  Лимонена киселина5550
  ПазарТехнологичен процес
  Химическа и фармацевтична промишленост/козметикаОсновни операции (сепарация, извличане)

Асортимент

Механичната мембранна помпа LEWA ecodos се предлага в богат асортимент от различни доставяни размери. Това ни позволява да ви предложим една икономична помпа с високи показатели за всяко необходимо приложение.

Общ преглед на показателите

Тип помпа/дебитДопустимо налягане за неръждаема стоманаДопустимо налягане за пластмасаДопустима температура [°C]
[l/h][bar][bar] VAPVCPVDF
22012806080
42012806080
62012806080
122012806080
251010806080
501010806080
901010806080
1801010806080
3507,57,5806080
5507,57,5806080
75055806080
110055806080
150055806080

Монтажни размери

Спестете място и тегло с мултиплексна конфигурация на помпите. Дозирайте едновременно различни течности с различни глави на помпите.

Монтажни размери

ТипL [mm]W [mm] ∆W [mm]H [mm]
2-5036022085480
90-350425220120570
550595270175660
750-1500¹)500400-800
750-1500²)500900250450

1) вертикален монтаж на мотора

2) хоризонтален монтаж на мотора

Монтажни размери

Assembly dimensions LEWA ecodos

Отрасли

Козметика
Козметика

Козметика

LEWA е вашият надежден партньор в производството на козметични продукти. Нашите системи отговарят на най-строгите изисквания за качество и хигиена. Разгледайте информацията още сега!
Прочетете повече

Фармацевтика, медицина и биотехнологии
Фармацевтика, медицина и биотехнологии

Фармацевтика, медицина и биотехнологии

LEWA доставя помпи и системи за фармацевтиката, медицината и биотехнологиите, които отговарят на всички хигиенични изисквания. С удоволствие ще ви помогнем със съвет!
Прочетете повече

Хранително-вкусова промишленост
Хранително-вкусова промишленост

Хранително-вкусова промишленост

Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече

Други отрасли
Други отрасли

Други отрасли

Като специалисти в работата с флуиди, ние естествено имаме опит и в много други отрасли. Просто се свържете с нашите консултанти, за да научите повече!
Прочетете повече

Приложения

Файлове за изтегляне

Лица за контакт

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега