
Хранително-вкусова промишленост
Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече
Решението на LEWA за трудната задача за инжектиране на есенции при производството на бира:
В хранително-вкусовата промишленост се използват три основни вида есенции:
<table class="table table-condesed"><thead><tr><th scope="col">Тип</th><th scope="col">Описание</th></tr></thead><tbody><tr><td>Натурални есенции</td><td>Есенции, получени от растителни и животински суровини чрез физически, микробиологични или ензимни процеси. Те могат да се използват в натурален вид или да се преработят за консумация от хората, но не могат да съдържат натурално-еквивалентни или изкуствени есенции.</td></tr><tr><td>Натурално-еквивалентна есенция</td><td>Есенции, получени чрез синтез или изолирани чрез химични процеси, които са химически и органолептично еквивалентни на натуралните есенции, съдържащи се в продуктите, предназначени за консумация от хората. Те не могат да съдържат изкуствени есенции.</td></tr><tr><td>Изкуствени есенции</td><td>Есенции, които не се съдържат в натурален продукт за консумация от хората – независимо от това дали продуктът е преработен, или не. Те обикновено се произвеждат чрез фракционна дестилация и допълнителна химическа обработка на химикали с естествен произход. Въпреки че са химически различни, ароматно-вкусовите им характеристики са същите като на натуралните есенции.</td></tr></tbody></table></div>В хранително-вкусовата промишленост се използват три основни вида есенции:
Тип | Описание |
---|---|
Натурални есенции | Есенции, получени от растителни и животински суровини чрез физически, микробиологични или ензимни процеси. Те могат да се използват в натурален вид или да се преработят за консумация от хората, но не могат да съдържат натурално-еквивалентни или изкуствени есенции. |
Натурално-еквивалентна есенция | Есенции, получени чрез синтез или изолирани чрез химични процеси, които са химически и органолептично еквивалентни на натуралните есенции, съдържащи се в продуктите, предназначени за консумация от хората. Те не могат да съдържат изкуствени есенции. |
Изкуствени есенции | Есенции, които не се съдържат в натурален продукт за консумация от хората – независимо от това дали продуктът е преработен, или не. Те обикновено се произвеждат чрез фракционна дестилация и допълнителна химическа обработка на химикали с естествен произход. Въпреки че са химически различни, ароматно-вкусовите им характеристики са същите като на натуралните есенции. |