
Хранително-вкусова промишленост
Използвайте помпите и системните решения LEWA в технологичните процеси за хомогенизация в хранително-вкусовата промишленост. Попитайте нашите експерти за повече информация!
Прочетете повече
За дозирането на материали за подобряване на филтрирането LEWA предлага санитарно-хигиенната помпа ecodos, която е напълно подходяща за работа със суспензии:
Как се дозират материали за подобряване на филтрирането в производството на напитки?
Преди бутилирането напитките от рода на бирата, виното или плодовите сокове трябва да се филтрират – тоест нежелателните твърди частици да се отстранят от флуида. За успешното филтриране е необходим подобрител. Един от тези подобрители на филтрирането е диатомитът, който филтрира маята и белтъчините с високо молекулно тегло.
Процесът за филтриране започва с предварително покриване на филтърните пластини. Равномерно разпределена суспензия от диатомит се дозира във воден поток или директно в изделието. След това постоянно трябва да се добавя диатомит, за да може филтърният как да остава порест. Поради добавения подобрител филтърният кек постоянно нараства и увеличава филтърната дълбочина. Ако се дозира достатъчно диатомит, експлоатационният срок на филтъра може да се оптимизира.