Производство на масло за мазане с помпи LEWA

При производството на различни видове масло е особено важно да се възпроизведат точно съответните характеристики.

За да се гарантира постоянно качество на маслото за мазане, с помпите ecoflow се дозират гъвкаво и напълно автоматично съставки като рапично масло, вода и солен разтвор.

Това е така, защото помпите LEWA не само изпълняват хигиенните изисквания, но и имат точност на дозиране от ± 1 процент дори при продължителни производствени цикли. Точното възпроизвеждане на такива характеристики на продукта като финия солен вкус се гарантира дори след дългогодишно използване на една система.

Решение

За дозирането на съставките при производството на масло LEWA предлага следното решение:

  • Доказаната в хранително-вкусовата промишленост технология LEWA ecoflow в санитарно-хигиенно изпълнение гарантира стабилно качество на различните видове масло
  • От съображения за хигиеничност и ефективност производството на масло се извършва с висока степен на автоматизация. Поради високата надеждност, стабилност и почти никаква необходимост от обслужване на помпите LEWA с патентованата технология М9, прекъсването на технологичния процес е много рядко. Вероятността от повреда е изключително малка.
  • Ако се наложи смяна на мембрана, това може да се извърши бързо и лесно
  • Дори при дълги работни цикли, които са нещо обичайно в производството на масло, помпите имат точност ± 1 процент
  • Съчетанието от честотен контрол и електрическо регулиране на хода позволява на помпите да работят автоматично и гъвкаво с широк диапазон на регулиране. Благодарение на мултиплексната технология, различни операции за дозиране могат ефективно да се комбинират.
  • Всички материали са подходящи за работа с хранителни продукти: например, за да се избегнат корозивните въздействия на солените разтвори върху уплътненията на клапаните, се използват специални материали като Gylon®. Освен това материалът PTFE за мембраните на помпите LEWA се доставя от надежден производител. Цялото производство се следи непрекъснато от LEWA. Материалът PTFE естествено е съвместим с биологичните тъкани.
  • Малкото мъртви пространства и гладките повърхности от неръждаема стомана 316/316L (1.4401/1.4404) във вътрешността на помпата улесняват почистването на място.

Основна информация

Как се произвежда масло и какви видове масло има?

Маслото се произвежда от пастьоризирана сметана. За целта млякото се обезмаслява в центрофуги за няколко секунди. След това сметаната се пастьоризира и съхранява за около 20 часа. В маслоизготвителя, който се състои от биещ елемент, барабан и устройство за гнетене, сметаната се избива, а маслото се отделя и се подлага на гнетене. След това маслото се формова във формоваща машина и се опакова. За производството на 1 кг масло са нужни около 22 литра мляко. Като вторичен продукт при избиването на масло се получава мътеница.

Има различни видове масло:

За производството на масло от кисела сметана пастьоризираната сметана се подлага на предварително зреене чрез млечнокисели култури. При това се образуват ароматни вещества, които придават на маслото свеж вкус, подобен на този на ядките. Маслото от сладка сметана се получава от неквасена сметана. За получаване на слабокисело масло, към маслото от сладка сметана след избиването се добавя млечнокисел концентрат.

Тези видове масло могат допълнително да се подправят със сол. В соленото масло по време на процеса се добавя сол на кристали или солен разтвор. Освен че подобрява вкуса, солта действа и като консервант. При производството на масло за мазане често се добавя растително масло.

Лице за контакт

  • Sales Office Bulgaria
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH – Technical office Sofia
  • +359 2 8654088
  • office@lewa-bg.com

Намерете най-подходящата серия продукти с помощта на навигатора.

Навигатор за помпи

Не пропускайте нито една новина. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Регистрирайте се още сега